Amerikai pénzből népszerűsítette a szabadpiaci kapitalizmust a civil szervezet

2019. február 18. 15:04

A brit Adófizetők Szövetsége (Taxpayers’ Alliance, TPA) önmagát alulról szerveződő, független, a brit adófizetők érdekeit képviselő szervezetként népszerűsíti. Kiderült, hogy óriási magánadományokat kaptak az USA-ból.

2019. február 18. 15:04
null

Legalább 286 ezer dollár támogatás folyhatott be a szervezet számláira az elmúlt öt évben, ebből százezer egy bahamai cégtől. A TPA egy a szabadpiaci kapitalizmust népszerűsítő intézményhálózat része, amely célja, hogy képviselje azokat az adófizetőket „akiknek elege van a kormányzati pazarlásból, a növekvő adókból, és az átláthatóság hiányából”.

A támogatóikat ugyanakkor titokban tartják a személyiségi jogaikra hivatkozva.

A TPA kilenc másik lobbiszervezettel egy címre van bejegyezve, amelyek privatizációért, az állam szolgáltatásainak leépítéséért kampányolnak, vagy a klímaváltozás léte ellen érvelnek.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!