Alapvető fontosságú, hogy feldaraboljuk a Facebookot

2019. január 24. 16:20

A Facebooknak kell elmagyaráznia, hogy miért ne osszuk fel.

2019. január 24. 16:20
null
Tim Wu

„Szerintem alapvető fontosságú a Facebook szétválasztása kisebb vállalatokra, különösen a WhatsAppot és az Instagramot kellene róla leválasztanunk. A bizonyítás terhe pedig a Facebookra háruljon: a Facebooknak kell elmagyaráznia, hogy miért ne osszuk fel.

Hogy más lesz-e valami ettől? Szerintem igen, én hiszek a növekvő versenyben. Nincs erős bizonyíték arra nézve, hogy óriási hatékonyságot hozott volna, hogy az összes fő szociális hálót egyetlen tető alá tereltük. Nehéz látni az úgynevezett hatékonyságok terén bekövetkező potenciális veszteséget, legalábbis a fogyasztók szempontjából.

Az emberek váltani szeretnének, de sehová sem mehetnek. A WhatsApp könnyen lehetne az a platform, ráadásul a vezetése más értékeket képvisel, legalábbis képviselt.”

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IV. Fawkes
2019. október 17. 07:41
Mert a szar kis darabokban már nem szar?
szemlelo
2019. január 28. 14:01
Amerikában 1890-ben hozták meg az első monopólium-ellenes törvényt, a Sherman-act-ot. Ez alapján darabolták fel az akkori legnagyobb monopóliumot, a Rockefeller-féle Standard Oilt. Ez is eltartott 1910-ig. A második nagy feldarabolás az ATT volt. Ez már csak félig volt sikeres, mert a helyén létrejött "Baby-Bell-ek" végeredményben területi monopóliumokat élveztek. Így aztán már sem az IBM-hez, sem a Microsofthoz nem láttak hozzá. (ha minden igaz, a Microsoft pénzzel is támogatta az Apple-t, nem akart nyilvánvaló monopóliumra jutni) Az egyes országokban és az EU-ban lévő kartell-ellenes hivatalok megpróbálják megakadályozni a legnagyobb szereplők összeolvadását. Ha azonban egy cég sok kis felvásárlással kerül monopolhelyzetbe, az ellen nem sokat tudnak tenni.
Robur
2019. január 27. 21:21
Anyádat darabold fel.
Kopa
2019. január 27. 09:08
Tim Wu, ha már ilyen nagy rendcsináló kedvedben vagy, s befolyással is bírhatsz, ha ilyen nagy fába vágod a fejszédet, darabold már fel a Románia nevű vállalatot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!