Egy ábrán minden, amit a techcégek tudnak rólunk

2019. január 24. 16:10

Ingyen és önként adjuk át legfontosabb adatainkat és gondolatainkat a techcégeknek, akik erre építik piaci erejüket és extraprofitjukat. Az adatgyűjtés egy részét egyébként be is vallják: a Security Baron összesítette, hogy melyek azok az adatok, amelyek gyűjtését nem is tagadják.

2019. január 24. 16:10
null

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
qwrtzq
2019. február 21. 18:01
komolyan azt gondolják a balhülye1 blogon, hogy egyesével megkeres személyesen orbán minden baloldali preferenciájú embert a facebook adatbázisai segítségével és szándékosan kibasz velük?! lol hát igen, gipsz jakabné "terike", kisnyugdíjas, önkéntes DK influencert megfigyelik, mert retteg tőle a hatalom
hátakkor
2019. február 21. 18:01
Ehhez képest a rendszerváltás úgy indult, hogy dr. Sólyom László , mint az Alkotmánybíróság elnöke a torkánál ragadta meg a kérdést. Miért van a személyiben a lakhely címe? Külön ID, külön lakcím kártya. Kerül, amibe kerül. Ma bárhova bemegyek, mind a kettőt kérik. Jogász professzor... Mekkora rugózás ment, hogy lehet-e kamerát kirakni a Rákoczi térre, hogy esetleg pár gonosztevőt elkaphassanak. Személyiségi jogok ugye.
kizökkentidő
2019. január 28. 22:20
Tudomásom van róla. Annak idején volt egy érdekes eset, ami mára feledésbe merült. Juszt Lászlónak nem engedték bevinni a parlamentbe a (nem okos) telefonját.Ekkor felajánlotta, hogy kiveszi az akkumulátort a készülékből, úgy sem engedték. Ez elgondolkoztatta és úgy alakult, hogy be tudtak szerezni valamelyik nyugati országból egy spéci telefonlehallgatót. A sima telefonokat mind lehallgatta a környéken, de ez nem minden, mert állítólag Juszt telefonjából kivették az akksit s egy másik helyiségbe tették. Ennek ellenére az egyik csatornán bejött az aksi nélküli telefon ( le lehetett hallgatni), a másik csatornán meg bejött az akkumulátor a másik helyiségben. Volt döbbenet.
jóember
2019. január 26. 22:12
A táblázat szerint legkíváncsibb a fészbuk, de hát egyesek az egész életüket ott élik, mindent feltesznek. Komolyan vették azt a szlogent, hogy ami nincs fent a fészen az meg sem történt. Mikor, kivel, hol, mit, hogyan, mivel,.. csinált. Akinek a fészbuk kulcsa a kezében van, annak az egész világ kapcsolati hálója a kezében van. Én kétlem, hogy a CIA ne szerzett volna egyet. A fészbukkal bárkit el lehet érni pillanatok alatt és meg is lehet zsarolni. Naná, hogy a titkos szolgálatok rajta vannak. De a Microsoft sem kispályás amint látom. Nem is tagadja, hogy a Win 10 interaktív, ki tudja, hogy miket tölt le a gépünkről. Na és itt van a Felhő. Praktikus nem tagadom, de ami ott van az a beavatottak számára szerintem bármikor hozzáférhető, ott semmi sem lehet titok. Ha meg megpróbálsz elhatárolódni le is írtad magad, véged. Aki nincs fennt az csak egy zombi, nem létezik. Ez még csak a kezdet, még csak most kezdünk hozzászokni. Mi lesz később?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!