Megjelent az MNB Hitelintézeti Szemléjének első kínai nyelvű válogatáskötete

2018. február 16. 23:42

A Hitelintézeti Szemle tudományos folyóirat első kínai nyelvű válogatáskötetét pénteken mutatták be a Magyar Nemzeti Bank munkatársai, a kiadványt a kínai Holdújév első napján publikálta a jegybank – közölte az MNB az MTI-vel.

2018. február 16. 23:42

Az MNB, a folyóirat kiadójaként a kínai nyelvű publikációval elsősorban a kínai-magyar gazdasági kapcsolatok további fejlesztéséhez kíván hozzájárulni – írták. 

Kitértek arra, hogy a válogatáskötetben szereplő tanulmányok az elmúlt évek magyarországi gazdaságpolitikai reformjairól, a hitelminősítést érintő kérdésekről, magyar szakértők megvilágításában a kínai monetáris politikáról és kötvénypiaci folyamatokról, valamint az Ázsiai Pénzügyi Együttműködési Szövetségről szólnak. 

A Hitelintézeti Szemle szerkesztő bizottsága bízik abban, hogy a kínai nyelvű  ismeretterjesztő folyóirat hiánypótló és jelentős kiadvány, amellyel gazdaságdiplomáciai szempontból is értékes kezdeményezést indítanak el – fogalmaz a jegybank.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2018. május 14. 10:15
A kínai gazdaság immár megkerülhetetlen a világon.
Apáczai
2018. február 20. 13:03
Az angolról lassan át kell térni a kínaira. Többen vannak, jobban fejlődnek, és korrektebbek mint a "művelt", liberális demokraták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!