Fektessünk még Közép-Európába?

2017. november 21. 11:19

Az egyetlen tőkepiaci eszköz, amitől reálhozamot várhatunk a következő 12 hónapban az továbbra is a részvénybefektetés, ráadásul az egyik legvonzóbb a mi régiónk.

2017. november 21. 11:19
Nagy Péter Gábor

„A legfrissebb adatok alapján a harmadik negyedévben megtartották az év során tapasztalt magas növekedési ütemet a régiós országok (cseh, lengyel, magyar, román), GDP arányosan súlyozva 5% körüli bővülés jellemezte Közép-Európát. Minden gazdaság a saját potenciális növekedése felett teljesített, ezek közül is kiemelkedett a román 8,8%-os (év/év) adat. (...)

A 2017-es elemzői eredménykonszenzus dinamikusan bővült év eleje óta, a régióban a magyar piacon 30% feletti javulás látható, de a lengyel piacot is alulbecsülték az elemzők, és már 25%-kal emelték  várakozásaikat. (...)

Ami azonban óvatosságra int, hogy minden vállalat szembesül a feszes munkaerőpiaci helyzettel, ami egyrészt jelentős bérnövelésre kényszeríti a cégeket, emellett viszont a növekedési lehetőségeket is egyre inkább korlátozza. (...)

Véleményem szerint a feltörekvő piacok árazásához való felzárkózás könnyen elképzelhető, viszont ahogy a fák sem nőnek az égig, úgy a régiós vállalatok eredményének javulása is visszafogottabb lehet a következő években. Az alternatívák hiányában (nullához közeli betéti és kötvényhozamok) az egyetlen tőkepiaci eszköz, amitől reálhozamot várhatunk a következő 12 hónapban az továbbra is a részvénybefektetés, ráadásul az egyik legvonzóbb a mi régiónk.”

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. november 21. 17:48
Akkor költse a pénzét részvényre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!