Szalman „mérsékelt” iszlámja: robotok Disneylandje, nem egy nyílt társadalom

2017. november 02. 11:47

Az elmúlt nyolcvan évben a rendszer az iszlám radikális értelmezéseire épített, hogy megszelidítse, ellenőrizze és behódolásra kényszerítse a sokszínű arab népességet.

2017. november 02. 11:47
Madawi Al-Rasheed

„Úgy látszik, hogy a trónörökös a mérsékelt iszlám és a nyílt társadalom fontos jellemzőit is figyelmen kívül hagyta. A szaúdi rezsim valójában rendületlen ellensége volt és marad is mindkettőnek. Egy mérsékelt iszlám felülről való kialakulása vagy egy nyílt társadalom alulról jövő felemelkedése túlzó céloknak tűnnek, tekintve a jelenlegi helyzetet és a rezsim gyakorlatait.

Az elmúlt nyolcvan évben a rendszer az iszlám radikális értelmezéseire épített, hogy megszelidítse, ellenőrizze és behódolásra kényszerítse a sokszínű arab népességet.

Ez volt az első alkalom az iszlám történelemben, amikor Vahhábizmus név alatt egy radikális szektás vallásos hagyomány államvallássá vált, a kardra és az olajdollárra építve hatalmát.”

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drkovax
2018. január 08. 00:06
Nem ez volt az első eset. Egyszer már (200-250 éve) megpróbálkozott vele ugyanez a família, csak akkor a törökök (brit segítséggel) szétcsaptak közöttük és halomra lőtték őket ...
krakken96
2017. november 05. 08:13
nem is. Izrael szekuláris,cionista állam. a cionizmus a vallást a zsidóság részének tekinti de nem kötelező tehát liberális. a nőknek is azért kötelező a katonai szolgálat,hogy a vallási elöljárók befolyását csökkentsék.
krakken96
2017. november 05. 08:13
nem értelek. demokráciában sokfelé "nyúznak". vallásnál meg mindig az alapító bázisgondolatából kell kiindulni. Jézusnál a "NE íTÉLJ, HOGY NE íTÉLTESSÉL", a liberális kereszténység sarokköve csak ez szociológiailag instabil ezért létrehozták a"Péter,te vagy a szikla amire az egyházat építem"szlogent. az iszlám szó behódolást jelent,az ítélkezés meg a lényege. van egy ilyen,hogy a "vallásban nincs kényszer"amit ők mérsékeltnek neveznek ami szintén egy ellentmondás. vagyis VALAKI HAZUDIK. csakhogy Jézus nem akart zsidók királya lenni míg Mohamed hadifoglyokat végzett ki következésképp az "ISZLÁM NEM ÖSSZEEGYEZTETHETŐ A LIBERALIZMUSSAL" kívéve ha kitér a hitéből...
Spiltyu
2017. november 05. 08:13
italyt az afrikai fekák is nyúzzák...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!