A protekcionizmus sehol sem fogja megvédeni a munkahelyeket

2017. szeptember 19. 16:57

Azok az országok, amelyek túl messzire mennek a külföldi versenytől való elzárkózásban, végül elveszítik a versenyelőnyüket.

2017. szeptember 19. 16:57
Kenneth Rogoff

„Azok az országok, amelyek túl messzire mennek a külföldi versenytől való elzárkózásban, végül elveszítik a versenyelőnyüket, mindezt pedig az innováció, a munkahelyek és a növekedés szenvedi meg. Brazília és India például történelmileg szenvedett a befelé forduló kereskedelempolitikák miatt, még ha az elmúlt években nyitottabbá is váltak.

Egy másik probléma, hogy a nyugati gazdaságok régóta szorosan összefonódnak a globális termelési láncokban. Még a Trump-adminisztrációnak is újra kellett gondolnia az Észak-Amerikai Szabadkereskedelmi Egyezményből való kilépést, mivel végül felismerték, hogy az USA Mexikóból érkező importjában jelentős az amerikai tartalom.”

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!