Műanyag-hulladékból építőanyag

2016. november 14. 14:30

2050-re több műanyag-szemét lesz az óceánokban, mint hal. A megoldás: alakítsuk át környezetbarát építőanyaggá a hulladékot!

2016. november 14. 14:30

A globális felmelegedés és más környezeti problémák egyik oka a sok műanyag-hulladék. Kellene találni valamilyen megoldást, hogy csökkenjen a mennyiség, vagy hatékonyan tüntessük el. A ByFusion brooklyni startup szerint 2050-ben több hulladék lesz a világ óceánjaiban, mint hal. Javaslatuk: alakítsuk építőanyaggá az óceánokban található műanyagszemetet.

A 100 százalékban moduláris technológián alapuló platform az összes műanyagfajtával ezt teszi, RePlast néven ismert téglákat készít belőlük. Méretre, ránézésre stb. olyanok, mint a betontégla, viszont több szempontból előnyösebbek: 95 százalékkal kevesebb üvegházhatást okozó gázt bocsátanak ki, jobban szigetelik a hőt és a hangot, nem kell hozzájuk ragasztó vagy más kötőanyag.

A költséghatékony, mindenkinek megfizethető újrahasznosítást ígérő ByFusion a Hawaii-szigeteken kezdi tevékenységét, biztonságosabb környezetet kíván teremteni az ottani 7 ezer állat- és növényfajnak, illetve a korallzátonyoknak.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!