Wild Cards: sorozat lesz egy másik George R. R. Martin-történetből

2016. augusztus 08. 08:25

A UCP készít sorozatot a Wild Cards-univerzum alapján: a regény- és novellafolyam George R. R. Martin kreálmánya, de rengeteg más író is hozzátette a magáét. A történet szerint a második világháború után egy vírus csap le a világra, amelyben sokan meghalnak, sokan mutánsok lesznek, a betegek egy százaléka pedig szuperképességeket kap.

2016. augusztus 08. 08:25

Sorozat készül a Wild Cards-univerzumból – jelentette be blogján George R. R. Martin, akit senkinek sem kell bemutatni, de azt talán meg kell jegyezni, hogy negyven éves pályafutása alatt mást is írt, mint a napokban huszadik születésnapját ünneplő Trónok harcát. A Wild Cards-történetek egy megosztott unverzumban játszódnak, azaz van egy közös háttértörténet, amelyben egy sor író alkotott sztorikat, köztük például Roger Zelazny, David D. Levine, Pat Cadigan, Ian Tregillis.

A Wild Cards világában 1946-ban egy idegen vírus csapott le az USA keleti partjára, majd az egész világra. A megfertőzöttek kilencven százaléka meghalt, kilenc százaléka mutálódott (ők lettek a jokerek), a maradék egy százalék pedig szuperképességek birtokosa lett (ők pedig az ászok). A harminc író által írt, 1986-ban kezdődött sorozatot George R. R. Martin és Melinda Snodgrass szerkeszti, és egy sor regényből, novellából, szerepjátékból, játékból, képregényből áll össze, van tehát elég alapanyag egy sorozathoz.

(Nyitókép: Wild Cards Wiki)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!