Mik ezek a furcsa földnyelvek a térképen?

2016. augusztus 29. 08:36

Több száz kilométer hosszúak, pár kilométer szélesek: száz éve még értelme is volt a furcsa határoknak, ma már inkább érdekességek.

2016. augusztus 29. 08:36

Miért nyúlik Kongó egy része Zambiába? És Afganisztán miért határos Kínával? A legtöbb furcsa földnyelvre egyszerű a válasz: nagyhatalmi játszmák és gyarmatok.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2016. október 22. 10:59
Vonalzóval szerkesztett mesterségesen létrehozott államok. Európában is van sok történelem nélküli hasonló, igaz itt jobb szerették a vasútvonalak mentén meghúzni az határvonalakat. Szebb Jövőt!
Akitlosz
2016. október 05. 15:21
Aztán meg a film nem szól az enklávékról. Egy nagy halom országnak van eklávéja másik országban.Még Európának is. Például van Németországgal össze nem függő német terület Svájcban, ahogyan Olaszországgal össze nem függő olasz terület is van Svájcban. Német belga határon szintén hasonló a helyzet. De dupla enklávé is létezik. Az Egyesült Arab Emirátusoknak van területe Ománnal körbezárva, amelyen belül van Ománnak területe az Egyesült Arab Emirátusok enklávéjával körbezárva. Aztán vannak még érdekességek. Például Ausztriának van olyan területe, amely Ausztriából megközelíthetetlen. Csak és kizárólag Németországból lehet odamenni Ausztriába, Ausztriából nem. No de tudjuk jól, a határok megváltoztathatatlanok és sérthetetlenek, örökkön örökké, ameddig liberálisok élnek ezen a Földön.
Csigorin
2016. augusztus 30. 15:11
Faszer nem lehet leirni, meloban nem tudok videot nezni (illetve nezni meg csak-csak de hallgatni nem)
Akitlosz
2016. augusztus 30. 12:52
Hát még Magyarország határai milyen furcsák a száz évvel ezelőttiekhez képest!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!