RePrint: régi magyar képregényeket újraközlő magazin indul

2016. február 15. 14:38

RePrint néven negyedévente jelentkező képregénymagazin indul, amely a nagyközönség előtt a február 21-i Belvárosi Képregény- és karikatúrabörzén mutatkozik majd be - írja a Képregényblog. A RePrint alapvetően régi magyar képregények újraközléseit tartalmazza, de a poszt szerint idővel előfordulhatnak benne eredeti művek is.

2016. február 15. 14:38

Főleg régi magyar képregények újraközléseittartalmazó magyar képregénymagazin indult RePrint néven – írja a Képregényblog. A negyedévente megjelenő magazinban azért lesznek olyan művek, amelyek itt jelennek meg először színesben, és később eredeti művek is felbukkanhatnak. A magazin a február 21-i Belvárosi Képregény- és karikatúrabörzén lesz elérhető Fazekas Attila standján.

Az első számban helyet kapott a folytatásos Halálhajó első része (Traven-Cs. Horváth-Fazekas), illetve a Verebics János által újrarajzolt A szív parancsára. Ezen kívül van még egy-két rövidebb darab Fazekas Attilától, Sváb Józseftől, Haui Józseftől, Téjlortól és Verebics Jánostól – áll a blogposztban. Verebics János saját blogján így írt a kiadványról: „Az ember az ifjúságára inkább a szívével emlékezik, ám arra, ami akkor a magyar képregényben jó és értékes volt, nagyon is az eszével kell, hogy emlékezzen. E régi mesterektől mindig lesz mit tanulni, mert bár jócskán megváltoztak a grafikai divatok, ők mind-mind önálló stílust teremtettek – s mint Coco Chaneltől tudjuk, a divat változik ugyan, de a stílus örök.

A készítők meglepő módon úgy döntöttek, hogy a szokásoktól eltérően nem grafikát, hanem fényképet tesznek a magazin borítójára, ami végül ilyen lett:

Amint rátesszük a kezünket egy példányra, be fogunk róla számolni.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!