Év végén nyílik újra a Bataclan

2016. február 11. 16:32

A teljes körű felújítás után az év végén nyílik meg újra a tavalyi november 13-i párizsi merényletek egyik helyszíne, a Bataclan koncertterem, ahol a 130 áldozat közül kilencvenen vesztették életüket.

2016. február 11. 16:32

Újra megnyílik a Bataclan koncertterem. „Szeretnénk ma megosztani önökkel egy fontos hírt: a Bataclan felújításáról döntöttünk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy 2016 vége előtt új produkcióknak biztosíthassunk helyszínt” – olvasható a szórakozóhely vezetőségének közleményben. A főrészvényes Lagardere csoport szerint ugyanakkor a felújítási munkálatok még nem kezdődtek meg. December elején a Bataclan két igazgatója, Olivier Poubelle és Jules Frutos, akik harminc százalékos tulajdonosai is a klubnak, a Le Monde című napilapnak már megerősítették, hogy szeretnének 2016 végén újranyitni.

A Bataclan Párizs egyik legrégebbi és legismertebb könnyűzenei koncertterme, mintegy 1500 férőhellyel. Az 1864-ben emelt, műemlék jellegű épület eleinte Grand Café chinois – Théatre Bataclan néven működött, majd 1952-ben felújították. Nevét Offenbach Ba-ta-clan című operettjéről kapta. A tavalyi párizsi merényletek estéjén három, testén robbanóövet viselő terrorista hatolt be az épületbe, ahol az Eagles Of Death Metal amerikai zenekar adott koncertet. A merénylők azonnal tüzelni kezdtek és kilencven embert megöltek.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Békanász a hasadon
2016. február 11. 22:28
Nem azé, hanem azé, mert több lóvé jobb, mint kevesebb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!