Drónboarding az új trend

2016. január 30. 10:26

Új télisport született, a drón vontatja a snowboardot.

2016. január 30. 10:26

A drónboarding hazánkban is űzhető lenne, ha téli időjárás és némi hó fedné a hegyeket végre. Az új sport pofonegyszerű, a karácsonyra kapott drónhoz egy kötéllel hozzácsatoljuk a snowboardos gyerekünket és ha megfelelően izmos a pilóta nélküli légi járművünk a havas lejtőn vígan vontatja majd.



Sajnos a tesztek alapján úgy tűnik, csak gyerekek és azok közül is a 8 évesnél kisebbek élvezhetik ezt a sportot, a kereskedelmi forgalomban lévő drónok nem bírják el már az asszonyt sem, nemhogy minket. Vagy nagyobb drónt veszünk, vagy fogyókúrázunk ezért az élményért keményen. Ha viszont valakinek véletlenül van otthon egy Reaper ipari drónja, amit a hadseregben használnak az iszlamisták eliminálására, az el tudja húzni akár az egész családot is.


Amúgy ez a drónboarding nem más, mint kiteboarding téli megfelelője gyakorlatilag, csak kevésbé működőképes a súlyproblémák miatt. Egyébként a 2018-ban megjelenő EU drónszabályzás még a 25 kilós drónokat is a hobbi szinthez sorolja, tehát ami késik az nem múlik, lehet még majd drónboardingosokat látni valószínűleg a Mátrában hamarosan, ha lesz rendes hó valaha hazánkban télen majd. Persze ki lehet menni  az Alpokba vagy Szlovéniába is, csak kapunk egy újabb csomagot a drónnal.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2016. január 31. 12:50
Ez max. akkora élmény, mint a sífelvonó.
rajgy
2016. január 30. 22:33
Ökörség, mert a teljesítmény nagy részét a levegőben maradás emészti fel.
chack
2016. január 30. 22:30
Lejtőn lefele nem kell drón, csúszik anélkül is. Még snowboard nélkül is. Felfele meg ugyancsak nagy teljesítményre lenne szükség. A korcsolyás változat szerintem működőképesebb lehetne, lejtős tóból kevesebb van.
Theorba
2016. január 30. 13:31
Az Alföldön
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!