Ehang 184: drón emberek szállítására

2016. január 07. 07:17

A CES-en mutatkozott be az Ehang 184 légitaxija, a mi nem más, mint egy emberek szállításra is alkalmas automata drón.

2016. január 07. 07:17
Vajon tényleg a drónok mindenre alkalmasak lesznek a jövőben? Japánban már a biztonsági őröket helyettesítik, szinte minden helyen megjelentek, így a CES-en is az új agyament megoldások belőlük. Miért ne lenne alkalmas akkor egy megfelelő biztonsági megoldásokkal és kényelmesen ember szállítására is alkalmas drón légitaxizásra is gondolta az Ehang. A kínai cég a közlekedési dugókat szeretné kiküszöbölni ezzel a megoldással, illetve a nagyobb városokban lehetne kényelmesen használni üzletembereknek a 184-et majd. Ugyan borsos az ára, kb. 400.000 dollár, ezért elég kétséges valaki hamarosan légi Uber-t szeretne ezekkel a drónokkal működtetne. Másrészt még nem tesztelték őket élesben sem, csak tesztutakat tettek meg velük, és a légiforgalmi hatóságok sem nagyon örülnének neki valószínűleg, ha az 5 méter felett repülő tárgyakra is lecsapnak ma még. Ezek a légitaxik pedig sokkal magasabban kellene, hogy egy felhőkarcolókkal teli nagyvárosban repkedjenek, nem beszélve a megfelelő leszállóhelyek kialakításáról sem. Az pedig elég érdekes, hogy 23 percet bírnak csak a levegőben ma még, tehát mekkora távra érné meg az utasának is ez a megoldás valójában?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!