7 dimenziós szív-szkenner

2015. december 03. 07:25

A GE ViosWorks új MRI szkennelési technológiájával mindent megtudhatunk a szívünk titkairól, méghozzá 7D-ben.

2015. december 03. 07:25
Andrew Tarantola

Míg egy hagyományos MRI használatával belső szerveinkről nagy felbontású képeket 45 perc alatt lehet készíteni, a GE új kardio-szkennelési technológiájával fél óra alatt majdnem valós idejű videót készít a szívünkről. A ViosWorks MRI szofverének algoritmusa 7 dimenzióban mutatja be a keringési rendszerünk irányítóját: 3 tér, 1 idő és 3 sebesség irány szerint. Sőt 10–15 perces időtartamban rögzíteni is tudja ezeket a változásokat, mint egy videóban a kívánt terület részletes feltárásával. A kardiológusnak így sokkal egyszerűbb felfedeznie és azonosítania a sérült területeket, megelőzve ezzel a későbbi szívrohamok lehetőségét is. Másrészt ezek a felvételek a sebészeknek a gyakorlati munkájukban is segítenek, hiszen nagy felbontású és még soha nem látott részletességgel mutatják be az operálandó területet, anélkül, hogy a páciens testét bármiféle sebészeti beavatkozás érte volna még. A GE és a ViosWorks az új 7D technológiát a Radiological Society of North America (RSNA) Chigaco-i konferenciáján mutatta be, kereskedelmi forgalomba csak a jövő évben kerülhet.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!