Ember szállító drónok jönnek

2015. december 07. 07:29

Ember szállítására drónokat alkalmazni már régóta szerettek volna, a szingapúri Snowstrom már beltéren ezt tudja is.

2015. december 07. 07:29
Adario Strange

Már a múlt században is a repülő autóról álmodoztak, mint a jövő ember szállító kiváló eszközéről. Szingapúrban már egy kicsit közelebb kerültek ehhez, elkészítették a Snowstorm nevezetű ember szállítására alkalmas drónt végre. Hatszögletű keretben ülhet a szállítandó ember, 24 propellerrel működik, 6 „landing ball” segíti a zökkenés mentes földet érést, és hogy az utas ne sérüljön. A National University of Singapore jelenleg beltéri repülésekre tervezte csak a Snowstormot. Mellesleg csak 5 percet tud a levegőben jelenleg még tölteni és gyakorlatilag csak 1 darab, a prototípus létezik még belőle. Nincs teljesen kész sem, a rotorok az utas felett forognak, ha valami probléma történne velük elég komoly sérüléseket szerezhetne az elszabaduló fémdaraboktól. Szóval van még sok javítani való, mire szabadtérben és biztonságosan lehet majd használni. 

Ez csak azért érdekes, mert a magyar Flike (fly+bike) nevezetű találmány, aminek a híre bejárta a világsajtót, már régen képes erre szabadtéren. 5–6 méteres magasságban repül és 60 km/h sebességgel viszi utasát. Dubaiban most próbálták eladni arab milliomosoknak a Bay Zoltán Alkalmaott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. találmányát. Akkor most a szerencsétlen szingapúriak a ködöt szurkálják a Snowstorm-al vagy sem, döntse el majd az olvasó maga.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!