Szimulált város utcáit róják a Ford intelligens járművei

2015. november 13. 16:57

A Michigan Egyetem júliusban nyílt 32 hektáros szimulált városában teszteli új autóit a Ford. MCityben minden adott, ami egy nagyvárosban. A tesztekkel felgyorsul a fejlesztés

2015. november 13. 16:57

A Ford az első autógyártó, amely él MCity lehetőségeivel. A szimulált város felépítése azt is jelzi, hogy a detroiti autóipar lépést akar tartani más önjáró járművek gyártóival, elsősorban a Google-lal. A General Motors szintén fejleszt autonóm járművekhez alaptechnológiákat. (A Google egyébként néha túl lassúnak tartja vezető nélküli autóját.)

A Ford a cirkalmas nevű „Fúziós hibrid autonóm kutatási járművet” a lehető legalaposabban akarja tesztelni. Az autót kamerákkal, radarral, LIDAR érzékelőkkel, 3D térképkészítő és más eszközökkel szerelték fel.

MCity élethűsége miatt ideális terep. Különféle forgatókönyvek kivitelezhetők: zöld és piros forgalmi lámpák, építkezés miatti útelterelés stb.

A járművek a Ford közlekedés egészét megújítani szándékozó „Intelligens Mobilitás” tervének részei.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!