Puha talajon könnyeden és gyorsan kell járni

2015. október 11. 14:17

Könnyed lépések és vastag lábak teszik lehetővé, hogy állatok és robotok nagyon puha talajon és a homokban is fenntartsák a mozgástempójukat - derül ki egy amerikai kutatásból.

2015. október 11. 14:17

Könnyed lépések és vastag lábak teszik lehetővé, hogy állatok és robotok nagyon puha talajon és homokban is fenntartsák mozgástempójukat. A friss kutatási eredmények lehetővé teszik az állatok különféle terepekre adott reakcióinak behatóbb vizsgálatát, és segítséget nyújthatnak abban is, hogy a robotok hogyan tanuljanak tőlük.

A Georgia Technológiai Intézet (Atlanta), a Kaliforniai (Berkeley) és az Északnyugati Egyetem (Evanston)által kidolgozott kísérleti terepen különféle állatok és hatlábú robotok teljesítményét tanulmányozták. A mozgásmodellezéshez a robotot szimulálták is.

Jelenleg gyíkok és a kígyók változatos, például sziklás terepen történő mozgását figyelik. Az eddig eredményekről az IOP Science-ben számoltak be.

 

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!