Bojkottálják a Göteborgi könyvvásáron Magyarországot

2015. szeptember 23. 13:33

A 31. Göteborgi Könyvvásár programjában máris szerepel egy vitaprogram Heller Ágnessel, illetve itt mutatják be a néppárti Birgitta Olsson könyvét, a Hej herr diktator (Jó napot, diktátor úr) című művet, aminek az alcíme: Magyarország Orbán uralma alatt. A Balassi Intézetet pártossággal vádolták, Channa Bankier svéd művész pedig kategorikusan kijelentette, hogy nem hajlandó semmilyen magyar témájú rendezvényen részt venni, bojkottálja azokat.

2015. szeptember 23. 13:33

Csütörtökön nyílik meg a Göteborgi Könyvvásár, amelynek főtémája Magyarország lesz. A szerző és kommentátor America Vera-Zavala a Facebookon írta a következőt: „Magyarország a téma, a Magyar Kulturális Intézet a fő partner. Ugyanakkor látjuk a napi borzalmas képeket Magyarországról, a menekültek embertelen kezelését, és ez a magyar kormányzati politika… Mit csináljon az ember, mit tegyünk?”

 
Channa Bankier svéd művész pedig kategorikusan kijelentette, hogy nem hajlandó semmilyen magyar témájú rendezvényen részt venni – írja a Librarius. Daniel Levin, a Könyvvásár főszervezője elmondáson szerint lesznek aktuális vitaprogramok a vásáron, hiszen a rendezvényen nem a társadalmi vitának is helye van. A 31. Göteborgi Könyvvásár programjában máris szerepel egy vitaprogram Heller Ágnessel, illetve itt mutatják be a néppárti Birgitta Olsson könyvét, a Hej herr diktator (Jó napot, diktátor úr) című művet, aminek az alcíme: Magyarország Orbán uralma alatt.
 
Svédországban a Balassi Intézetet eközben pártossággal vádolták, és felhozták a Hunniával való kapcsolatát, illetve Bayer Zsolt 2013-as stuttgarti szereplését. A vásár melléktémája egyébként a szólásszabadság lesz.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
plaatila
2015. szeptember 28. 14:39
Remélem Heller Á. itt is az alkalomhoz illően kiöltözik
Axxtro
2015. szeptember 28. 14:25
Sebaj! Majd megköszönjük az itthoni sz@rkeverőknek. Végül megkapják a számlát, nem kell aggódni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!