Amerikát is meghódította a Saul fia

2015. szeptember 11. 12:27

Először láthatta az amerikai közönség a Saul fiát. A filmes berkekben rangosnak tartott Telluride-i filmfesztiválon a jelenlevő kritikusok a legjobb film és a legjobb rendező kategóriájában is Nemes Jeles László holokausztfilmjét ítélték a legjobbnak.

2015. szeptember 11. 12:27

A lehető legjobban indított az Egyesült Államokban a Saul fia a filmes berkekben rangosnak tartott Telluride-i filmfesztiválon. Ez az esemény jó előszoba egy Oscarra jelölt filmnek: korábban itt tartották a később  győztes Gettómilliomos, A király beszéde és a Birdman című filmeket, és a legjobb külföldi film kategóriában Oscart nyert német ügynökdráma, A mások élete amerikai premierjét is.

 
A filmet nagy figyelem kísérte annak ellenére, hogy olyan várt filmek szerepeltek a műsorban, mint Danny Boyle Steve Jobs-filmje, Johnny Depp Fekete mise című új gengsztersztorija, vagy az elmúlt 40 év legjobb újságírós filmjeként felkonferált Spotlight. Ezen a filmfesztiválon nem osztanak hivatalosan díjakat, de Indiewire azonban felkérte a jelenlevő kritikusokat, hogy válasszák meg a fesztivál legjobbjait, és a listák összesítéséből az derült ki, hogy a legjobb film és a legjobb rendező kategóriájában is a Saul fia lett a legjobb. A fesztiválon Nemes László rendező és Röhrig Géza főszereplő is jelen volt.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Energetikus
2015. szeptember 14. 13:38
még nem láttam, de hallottam: - Magyarországot csak a siker kábította el - de a film nem is olyan nagyon ...
Selamat
2015. szeptember 14. 10:22
És még sírtak is. Meg. Meg. meg.
Energetikus
2015. szeptember 11. 15:58
remélem nézed - nézitek Oliver Stone filmjeit az amerikai valóságról ... - mintha a szovjet filmeknek csepegtetne ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!