Tiltakozik a vasárnapi zárva tartás ellen a tokaji polgármester

2015. március 31. 19:49

Posta György levélben fejezte ki ellenérzéseit Varga Mihálynak amiatt, mert a vasárnapi zárva tartás a világörökségi területeken – így a tokaji borvidéken is – fekvő üzletekre is kiterjesztenék. Tokaj polgármestere nem hiszi, hogy Tokaj imázsát növelné a kisboltok előtt kígyózó vásárlók sora. Posta azt szeretné, hogy Varga járjon közbe azért, hogy ne fogadják el a javaslatot.

2015. március 31. 19:49

Tokaj polgármestere, Posta György (független) nem ért egyet azzal, hogy a világörökséghez tartozó borvidéken, így Tokajban se lehessenek nyitva vasárnaponként az élelmiszerüzletek, erről tájékoztatta Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város vezetője, aki az MTI-hez is eljuttatta a levelet. A polgármester egyebek mellett azt írta levelében, hogy a városba hétvégenként látogató turisták elsősorban eddig a vasárnap is nyitva tartó boltokban vásároltak, ez a lehetőségük most megszűnt.

Mint közölte: a város költségvetését hátrányosan érinti a vasárnapi zárva tartás, hiszen azok üzemeltetői kevesebb iparűzési adót fizetnek. „Nem hiszem, hogy Tokaj imázsát növelné” a mellékutcákban található kisboltok előtt a vásárlók kígyózók sora – tette hozzá. A polgármester arra kéri a minisztert, „járjon közben” azért, hogy az Országgyűlés ne fogadja el azt törvénymódosítási javaslatot, amely a világörökséghez tartozó települések üzleteinek vasárnapi zárva tartását tartalmazza.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2016. augusztus 21. 18:59
1.Elhülyéskedi a fontos kérdést : konzumgép-e az ember , vagy transzcendsens ? 2. Praktikusan : Tokajon is mindenki fog tudni továbbra is - ha akar - vásárolni . 3. Sok nyugati országban együtt tudnak élni a vasárnap zárva tartott üzletekkel...
kukagyerek
2015. április 02. 07:12
Ab tokaji szőlőföldek milyen pártállásúak? Csak kérdem!
paraklétosz
2015. április 02. 07:12
Mindig minden javítható...
Felcsuti Erik
2015. április 02. 07:11
Turizmus, baszd meg, turizmus ! Mibol gondolod fideszpatkany, hogy te jobban meg tudod itelni, hogy mi a jo a tokajiaknak, mint a helyi polgarmester ??? Szebb jovot !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!