Húsvétra tokaji aszút!

2014. április 19. 20:49

A Wall Street Journal borszakértője az idei húsvéti ünnepekre valami mással készül, mint szokott: a Royal Tokaji ötputtonyos aszúját ajánlja a világ borfogyasztóinak ünnepi asztalára.

2014. április 19. 20:49

Will Lyons, a Wall Street Journal borszakértője az idei húsvéti ünnepeket tokaji aszúval ünnepli. Lyons szerint elképzelhető, hogy valakinek az édes bor furcsán hangozhat, de a jól behűtött aszú késő délután a teraszon tökéletes alternatívája lehet a húsvéti csokitojásnak. A borszakértő már a bor mély színét is nagyon vonzónak találja, ahogy az illatát is, amiben sárgabarackot, mézet, narancshéjat, és különböző fűszereket érzett. Lyons Tokaj világában a savakat szereti, ami kiegyensúlyozza a bor édességét.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kárpáti Zoltán
2014. április 23. 12:07
"illatát is, amiben sárgabarackot, mézet, narancshéjat, és különböző fűszereket érzett" Csak szőlő van benne.
Kárpáti Zoltán
2014. április 23. 12:07
Én sose értettem ezeket a sznobokat, hogy miért kéne a szőlőből készült borba sárgabarackot, narancshéjat, mézet meg mindenféle mást érezni, ami nincs benne. Ha sárgabarackra vágyom, akkor azt facsarok.
Autofocus
2014. április 23. 12:07
Olyan egyszerű a hozzászólásod hogy a százas szög hozzád képest nyomtatott áramkör, de legalább büszke vagy rá mint egy kommunista párttitkár a proletár származására. Bocs, de ha valamihez nem értesz, akkor minek szólsz hozzá? Most biztos rám fogsz duzzogni de ez nem csak neked megy hanem minden ilyen odamondogatós nép fiának, aki azt hiszi hogy az összetett íz és illatvilágú borok értése és szeretete valami megfoghatatan úri huncutság, holott ha kellő nyitottsággal és odafigyeléssel lennél azok iránt a borok iránt melyekbe a készítőik hasonló gondossággal próbálják a szőlő és a termőhely összes mondanivalóját belesűríteni, nem írnál ilyen banális bornírtságokat.
gross
2014. április 22. 03:16
Egy bor több száz molekulát tartalmaz, ebből számosnak illata van, és a boron kívül megtalálhatók más gyümölcsökben vagy egyéb anyagokban is. Ezeket jó orral be lehet azonosítani - így aztán valóban ki lehet érezni az aszalt barack, érett málna, paradicsomszár stb. illatát, hiszen tényleg az van benne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!