A Dürerben lép fel a Camouflage

2013. szeptember 03. 10:32

A budapesti Dürer Kertben ad koncertet december 13-án az elektronikus zene nyolcvanas-kilencvenes évekbeli német sztárcsapata, az idén 30 éves Camouflage – tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t.

2013. szeptember 03. 10:32

Az együttest két billentyűs, Heiko Maile és Oliver Kreyssig, valamint az énekes Marcus Meyn alapította 1983-ban a dél-németországi Bietigheim-Bissingenben, a csapat ma is e három tagból áll. A trió által kialakított kifinomult, elektronikus, szintetizátorral kísérletezős hangzás gyors sikert hozott a Camouflage-nek az újhullám és a szintipop fénykorában, a nyolcvanas években.

A kislemezen 1987-ben kiadott, The Great Commandment című daluk három héten át vezette az amerikai dance-listát, és ma is a legnépszerűbb Camouflage-szám. Természetesen szerepelt a csapat első stúdióalbumán, az 1988-ban megjelent Voices & Images-en is, amely rögtön a nemzetközi élvonalba röpítette a zenekart. A Camouflage sikerének titka az volt, hogy ügyesen vegyítette más előadók, elsősorban a Depeche Mode és a Pet Shop Boys stíluselemeit, a könnyed, táncos zenéhez pedig Marcus Meyn remek énekhangja párosult.

A második albumra, a Methods of Silence-re (1989) egy újabb megaslágert, a Love Is A Shield-et írták, majd újabb kiváló lemezek (Meanwhile – 1991, Bodega Bohemia – 1993, Spice Crackers – 1995) következtek, számos slágerrel, köztük a Suspicious Love-val, a Jealousy-vel vagy a Bad News-zal. A Camouflage kisebb-nagyobb szünetekkel azóta is aktív, 2009-ben koncert DVD-t adott ki Live in Dresden címmel, és ezekben a hónapokban tervezi befejezni nyolcadik, Greyscale című albumát.

Bár az együttes fénykorában nem juthatott el Budapestre, komoly ismertségnek örvendett Magyarországon, hatással volt hazai zenekarokra, köztük a Bonanza Banzai-ra vagy a Dr. Beat-re. A Camouflage december 13-án a Dürer Kert nagytermében valamennyi nagy slágerét előadja. A német csapat előtt a magyar Black Nail Cabaret melegít be.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!