Kerényi: Nem a buzikról fog szólni a Nemzeti Színház

2013. május 21. 15:46

A miniszterelnöki megbízott szerint az Alföldi-féle Nemzeti Színház nagyszerű, csak „semmi közünk hozzá”.

2013. május 21. 15:46

A Belvárosi Polgári Szalonban beszélgetett Kerényi Imre és Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház leendő igazgatója. Kerényi a beszélgetés végén kifejtette véleményét a színézképzésről is, ahol egyebek mellett azt mondta, hogy ha ő lenne az „alkirály”, úgy elvenné a Színház- és Filmművészeti Egyetemtől, mint a „nyavalya”, és „áttelepítené” a színházhoz.

A miniszterelnök később a Nemzeti Színházről is beszélt. Elmondta, hogy majdnem minden előadást látott, és szerinte nagyszerű, „csak semmi közünk hozzá”. Hozzátette, hogy őt is lekötötte, csak a katarzist, a hősöket hiányolta belőle.

Kerényi arra kérte a jelenlévőket, hogy jegyvásárlással támogassák a Nemzeti Színház új vezetését. „Rögtön az elején tessék megszállni a színházat, mert most meg van szállva” – fogalmazott. Szerinte az Aföldi-féle Nemzeti utolsó előadásai olyan sikeresek lesznek, mint az őrület, könyveket fognak írni róla. De bízik benne, hogy Vidnyánszky „meg fogja tenni, amit megkövetel tőle a haza”. Kerényi szerint Vidnyánszky Nemzeti Szinháza ugyanolyan sikeres lesz, mint Alföldié, „csak nem a buzikról fog szólni, hanem a szerelemről, meg a barátságról, meg a hűségről, az is lehet, hogy még a hűségről is szó lesz, meg a becsületről, meg ilyesmi”.

(Az ominózus részek a videó utolsó néhány percében hangzanak el.)

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2014. augusztus 06. 22:00
Gondolom ez miniszterelnöki megbízott - vagy mi is Kerényi címe - akar lenni. Azért is furcsa, mert a hivatkozott szinhaz.hu cikk szövege nem egyezik azzal, ami itt kivonatként megjelent. "Megkerüli a problémákat, mindent, jól kiszolgál. Csillog, villog, zakatol, és leköt. Engem is lekötött. Csak kijöttem, és azt mondtam, hol van itt a katarzis. Kijöttem a Hamletből, és azt mondtam, miért nincs itten hős?" És ki lenne a hős a Hamletben? Claudius? Vagy a seggnyaló, minden hatalmat kiszolgáló Polonius? Vagy a jó szándékú, de agymosott, Hamlet ellen uszított Laertes? Vagy maga a sodródó, habozó, a király helyett Poloniust meggyilkoló Hamlet? Aki talán boldogan élhetne Oféliával, ha nem lenne királyfi, és nem kellene a "kizökkent időt" helyretennie.
Kal
2014. február 11. 20:39
A történtek után Kerényit azonnal ki kellett volona rugnia a miniszterelnöknek. Ha ugyanebben a stílusban zsidózott volna, már régen repült volna (nagyon helyesen!). Ha ezek után ő továbbra is miniszterelnöki megbízott maradhat, akkor annak az az üzenete, hogy a magyar kormány egyetért a melegeket sértegető megnyilatkozásokkal, és Kerényi, mint közvetlenül a miniszterelnök irányítása alatt tevékenykedő tisztségviselő, más területekre vonatkozóan is tehet hasonló homofób kijelentéseket. A további lehetőségekről ld.: http://kaleidoscope.blog.hu/2013/05/22/a_rozsaszin_haromszog_viselese_mikortol_lesz_kotelezo
dönci5
2014. február 11. 20:39
Rohadj meg Kerényi, te seggnyaló patkány.
VakzKommondor
2013. szeptember 28. 23:23
Hát kiről. Az exkomcsi, besúgó, féreg fidesz bérencekről? Sokkal jobb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!