1900 a bortörténelemben

2013. március 05. 09:07

A kocsmákban, restikben erre az időre lehet tenni a fröccsivás fénykorát, ami egyáltalán nem az alsó néprétegek olcsó italának számított.

2013. március 05. 09:07
Nagy Róbert

„Bor és szőlőfronton komoly eredményeket tudhattunk magunk mögött. A pusztító filoxéra, peronoszpóra és lisztharmat ellenére a rekonstrukció hatására a szőlőterület újra elérte a 300 000 ha-t, s a dombvidéki területek 60%-án ismét visszaállt a szőlőtermesztés.

A filoxéra miatt rengeteg szőlőt telepítettek a homokos területekre, így ezek az évek a kunsági szőlőtermesztés virágkorát hozták el. Az átmeneti borhiányt sokféleképp viselte a magyar, volt aki átszokott a felfutóban lévő sörre, volt aki bort hamisított, rájuk viszont ekkor nagyon rájárt a törvény szigora, s voltak, kik a fröccs felé fordultak.

A kocsmákban, restikben erre az időre lehet tenni a fröccsivás fénykorát, ami egyáltalán nem az alsó néprétegek olcsó italának számított, s tucatszám találták ki a szebbnél szebb fröccsneveket, mint pl. a viceházmestert, ami e sorok írójának is a kedvence...”

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!