Új stílusok a Debreceni Virágkarneválon

2012. augusztus 11. 10:40

Kisgyerekek és családok felvonulása, illetve cseh sörök fesztiválja színesíti a 43. Debreceni Virágkarnevált kísérő, augusztus 16-án induló karneváli hetet. Idén a zsűri tagja lesz mások mellett Debrecen friss olimpiai aranyérmese, Risztov Éva is.

2012. augusztus 11. 10:40

Az ország és Debrecen egyik legnagyobb rendezvényeként tartják számon évek óta a Virágkarnevált, amely rendre színesedik, minden évben képes megújulni – hangoztatta Somogyi Béla, a város kulturális ügyekért felelős alpolgármestere pénteken a rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján.

A politikus a Virágkarnevált a város büszkeségének nevezte, amelyre a virágkocsikat zsűriző tagként szívesen érkeznek illusztris személyek a városba. Idén a zsűri tagja lesz mások mellett Debrecen friss olimpiai aranyérmese, Risztov Éva úszó, Váradi József, a júniusban Debrecen és London között mentrendszerinti repülőjáratot indító Wizz Air Debrecenben született vezérigazgatója és Gazsó L. Ferenc, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgató-helyettese – emelte ki Somogyi Béla. A vendégek debreceni kötődéséről szólva elmondta: az MTVA-val fennálló kiváló együttműködésüket jelzi, hogy a Duna Televízió évek óta élőben közvetíti a Virágkarnevált, míg a Wizz Air fontos szereplőjévé vált a város életének azzal, hogy elindította a menetrendszerinti légi közlekedést. „Risztov Éva pedig egy olyan, debreceni színekben versenyző sportoló, akire egy egész ország büszke” – hangoztatta.

Cs. Tóth János, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezető igazgatója a virágkocsikról elmondta, hogy idén új művészeti stílusokat is engedtek érvényesülni, a korábbi realista megjelenítés mellett formabontó kompozíciók is felvonulnak.

A karneváli hét egyik újdonsága lesz a Galiba Fesztivál: augusztus 19-én a kisgyermekes családok jelmezes előfelvonulása egyfajta „junior virágkarnevál” lesz. A Békás-tónál augusztus 16-tól öt napon keresztül várja az érdeklődőket a sörkülönlegességeket felvonultató cseh kézműves sörök fesztiválja, míg a Kossuth téren mások mellett Szentpéteri Csilla, a Bikini és az Első Emelet is fellép az augusztus 21-én záruló karneváli héten.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!