Genfest: 85 ország fiataljai érkeznek Budapestre

2012. augusztus 29. 09:42

Mintegy tizenkétezer fiatalt várnak Budapestre a világ 85 országából a Genfest nemzetközi ifjúsági találkozóra. A rendezvény célja, hogy bebizonyítsa: nemzetközi szinten is lehetséges az összefogás és együttműködés, egy egységesebb és szolidárisabb világ megépítése.

2012. augusztus 29. 09:42

Mintegy tizenkétezer fiatal érkezik Budapestre a világ 85 országából a Genfest nemzetközi ifjúsági találkozóra. A Fokoláre Mozgalom által szervezett, augusztus 31. és szeptember 2. közötti rendezvény célja, hogy bebizonyítsa, nemzetközi szinten is lehetséges az összefogás és együttműködés, egy egységesebb és szolidárisabb világ megépítése.

Az eseményt megelőző keddi sajtótájékoztatón a találkozó fővédnöke, Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek kifejtette, nagyon fontos, hogy „értékeljük a saját azonosságunkat – legyen az kulturális, nyelvi vagy nemzeti. Hiszen, ha Isten létrehozta a sokféleséget, akkor ez legalább akkora érték, mint a biodiverzitás. Ennek tiszteletben tartásával kell előremozdítani az egész emberiséget átfogó egységesülési folyamatot.”

A Genfestet először 1973-ban rendezték meg Firenze mellett, majd többnyire más olaszországi helyszíneken. Ez az első alkalom, hogy a kelet-közép-európai régió adhat otthont a világtalálkozónak.

Héjj Rita, a szervezetnek a találkozó megszervezésében is aktív tagja elmondta, az Egyesült Világ Projekten belül célul tűzték ki, hogy megismertessék és fejlesszék az egyesült világ eszméjét. Ennek részeként Budapesten meghirdetik azt a javaslatot, hogy létesüljön az ENSZ által is elismert állandó megfigyelő szervezet, amely az „egyetemes testvériség szempontjából vizsgálja az eseményeket” és felhívja és érzékennyé teszi a problémákra a közvélemény figyelmét. Ennek érdekében aláírásgyűjtésbe is kezdenek.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!