Haláleset, vihar és lefújt koncert a Nova Rockon

2012. június 11. 09:34

Borús, esős időjárás mellett zajlott hétvégén a burgenlandi Miklóshalmán (Nickelsdorf) az idei Nova Rock fesztivál. Az első napon haláleset is történt és viharriasztás miatt elmaradt Marylin Manson koncertje.

2012. június 11. 09:34

Ausztria egyik legnagyobb szabadtéri nyári rockfesztiváljának visszatérő esőzések közepette rendezték meg. Péntek este a fesztivál területe felé közeledő vihar miatt óvintézkedésként az egyik nagyszínpadon szüneteltették a fellépéseket, a színpad előtti területet kiürítették. A zivatar végül elkerülte a Nova Rock helyszínét, az egyórás kényszerszünet miatt azonban elmaradt az arra az időpontra meghirdetett Marylin Manson-koncert.

A barátságtalan időjárás ellenére jó hangulatot teremtettek a fellépők, köztük a Limp Bizkit, a Kasabian, a Cypress Hill, a The Offspring és a szombati nap egyik fő műsorszáma, a Die Toten Hosen. Az idén 30 éves német punkrock együttes május elején megjelent új albumát mutatta be. Zárásként vasárnap este a Metallica lépett fel. A koncert középpontjában a heavy metal együttes 1991-es, nagy áttörést hozó lemezének, a The Black Albumnak (A fekete lemez) a dalai álltak.

A Nova Rock első napját egy haláleset is beárnyékolta. Pénteken délután szívbetegség következtében összeesett és a kórházba szállítás közben meghalt a fesztivál egy 24 éves osztrák látogatója. A mentőszolgálat közlése szerint a fiatal férfinak már régóta szívproblémái voltak.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!