Díjazták Fliegaufot Locarnóban

2010. augusztus 16. 10:49

Szombat éjjel kiosztották a 63. Locarnói Filmfesztivál díjait. Az Arany Leopárddal egy kínai rendező jutalmaztak, de Fliegauf Benedek első angol nyelven forgatott filmjét is elismerték.

2010. augusztus 16. 10:49

A 63. Locarnói Filmfesztiválon Fliegauf Benedek első angol nyelvű filmjét, a Wombot (Anyaméh), az ifjúsági zsűri különdíjával jutalmazták. Az alkotásban a francia Bond-lány, Eva Green és Matt Smith szerepel az operatőr Szatmári Péter, a producer Gerhard Meixner, Muhi András és Roman Paul, a koproducer pedigCédomir Colar és Mécs Mónika.

A fesztivál fődíját Li Hung-csi (Li Hongqi) kínai rendező Han csia (Téli vakáció) című filmje nyerte el. A zsűri különdíját Marian Crisan Morgen című, román-magyar francia koprodukciós alkotása kapta, a legjobb rendező pedig a kanadai Denis Coté, a Curling című film alkotója. A Curlingben játszó Emmanuel Bilodeau nyerte el a legjobb férfi, Jasna Durici pedig a legjobb női alakítás díját. A szerb színésznő az Oleg Novkovic Beli beli Svet című, szerb, német, svéd koprodukcióban készült filmben játszott.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!