Orwell-musicalt készít Elton John

2010. július 26. 10:55

Az Állatfarmból ír darabot Lee Hall közreműködésével a zenész. Korábban David Bowie is szerette volna megzenésíteni az 1984 című regényt.

2010. július 26. 10:55

„Többször majdnem feladtuk, de mindig volt valami, ami továbblendített minket” – fogalmazott Hall. Elmondása szerint a munka már két éve tart. A két szerző korábban már együtt dolgozott a Billy Elliott című musicalen is. „Tudom, hogy Elton szereti, ha kész szövegekkel dolgozhat, ezért jó párat megírtam, mielőtt bevontam volna a folyamatba” - mondta el a szövegíró.

A vállalkozás nem az első kísérlet egy Orwell-musical megírására: David Bowie is szerette volna megzenésíteni az 1984 című regényt korábban. Viszont az író örökösei akkor nem járultak hozzá, hogy elkészüljön a darab, így a számok - köztük az 1984 című - Bowie Diamond Dogs című albumán jelentek meg.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!