Fliegauf az Arany Leopárdért

2010. július 15. 09:43

Az augusztus 4-én kezdődő locarnói filmfesztivál versenyprogramjába beválasztották Fliegauf Benedek új filmjét, az angol nyelvű Wombot, valamint a Morgen című román-magyar-francia koprodukciót. A seregszemlén 18 versenyfilm indul az Arany Leopárdért.

2010. július 15. 09:43

A svájci szervezők szerdán tették közzé az augusztus 4-én kezdődő locarnói filmfesztivál versenyprogramját. Az idén 63. alkalommal megrendezendő nagy múltú filmművészeti seregszemle 18 versenyfilmet mutat be. Fliegauf Benedek első angol nyelvű, német-magyar-francia koprodukciós játékfilmjét és a Katapult Film részvételével készült Morgen című román-magyar-francia koprodukciót is meghívták.

A Rengeteg, a Dealer és a Tejút című filmekért rangos hazai és nemzetközi díjakkal elismert Fliegauf a Wombot eredetileg regénynek kezdte el írni. A filmterv 2008-ban elnyerte a ScriptEast forgatókönyv-fejlesztő fórum Kieslowski-díját Cannes-ban. A Womb (Anyaméh) két ember szimbiotikus kapcsolatának története életen, halálon, újjászületésen keresztül, a főszerepben pedig a francia ex-bondgörl Eva Green és a főként televíziós szerepeiről ismert Matt Smith látható.

Fliegauf ismerősként tér vissza a filmfesztiválra; Tejút című alkotásával anno elnyerte a"Filmmakers of the Present (Napjaink Filmművészei) verseny fődíját 2007-ben. Az Angelusz Iván vezette Katapult Filmben készült Morgen című román-magyar-francia film a nagyszalontai születésű Marian Crisan első játékfilmje. A Nagyszalontán és Sarkadon forgatott film egyik főszerepét Dankó István alakítja, de feltűnik benne Hajdu Szabolcs is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!