Csenddiszkóval zajszigetelne a SZIN

2010. július 29. 12:56

Az előzetes és folyamatos zajszintmérés, a limitált zajszint biztosítása, a hangfalak optimális beállítása és a hangszigetelő technikai intézkedések mellett idén egy kulturális program is része lesz a zajszigetelésnek a Szegedi Ifjúsági Napokon.

2010. július 29. 12:56

Az augusztus 25-29. között az újszegedi partfürdő területén megrendezendő SZIN-re érkezik a Silent Disco. A csenddiszkó rendkívüli akusztikus élményt jelent a résztvevőknek és furcsa látványt a kívülállóknak: a táncolók drótnélküli fejhallgatón keresztül hallják csak a kiválasztott zenét, s arra táncolnak a kívülről csendes térben. A zenét két külön csatornán közvetítik, a csatornákat a résztvevők a fejhallgatón szabadon válthatják.

A városlakókat más eszközökkel is védi a zajtól a fesztivál: olyan zajcsökkentő rendszert vásároltak, mellyel az egyes irányba terjedő hangokat vele azonos frekvenciájú, de ellentétes irányú hangokkal korlátozzák.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!