Felszenteli a Sagrada Familia-bazilikát a pápa

2010. március 04. 09:56

XVI. Benedek Spanyolországba látogat idén novemberben. Az egyházfő felkeresi Santiago de Compostelát, ahol idén újra szentévet ünnepelnek, majd 7-én felszenteli az Antoni Gaudí által tervezett Sagrada Familia-tempomot.

2010. március 04. 09:56
Az őszi látogatás lesz a pápa ötödik külföldi útja az idén. A Sagrada Familia Barcelona egyik jelképe, a világörökség része. Antoni Gaudí bazilikáját 1882-ben kezdték el építeni, az építkezés végleges lezárása pedig szakértők becslése szerint még körülbelül húsz évet vesz igénybe.

A neokatalán stílusú, de a szecesszió és a modernizmus jegyeit is magán hordozó székesegyház középső hajójának tetőszerkezetét idén be szeretnék fejezni az építők, hogy elkészülhessen a bazilika első zárt, liturgiák bemutatására alkalmas tere. A tervek szerint az első misével szentelik fel a Szent Családról elnevezett engesztelő templomot.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!