Elton John kortárs balettre írva

2010. február 24. 12:07

Színre viszik a pop nagy öregjének életét és korát. A kortárs balettben a sikerek mellett megemlékeznek az énekes drogproblémáiról és coming outjáról is.

2010. február 24. 12:07
A kanadai Alberta Ballet társulat már egy éve dolgozik a poplegenda életét és korát bemutató darabon, melynek bemutatója májusban lesz Calgaryban, majd Edmontonban. A kortárs balett 14 Elton John-szám köré koreografálja az énekes történetét, melyet 14 éves korától mesél el egy sötét és kopár színpadi térben, amelyben műalkotások, emléktárgyak és egyéb jellemző darabok láthatóak a művész különböző korszakaiból.

Több részletet lehet már tudni a produkcióról: a Bennie and the Jets című szám alatt például baseballmezbe öltözött táncosok ugrálnak egy nagy, forgó színpadon, megidézve Elton John 1975-ös koncertjét a Dodger stadionban. A Have Mercy on the Criminal című alkotás koreográfiája pedig az énekes drogproblémáira és coming outjára emlékezik. A darab egyszerre tartalmaz dzsessbalettes részeket, klasszikus balettet, hiphopot, görkorcsolya-számokat és akrobatikus elemeket.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!