„Nem túl kellemes” Orbán pozíciója Szlovákia magyar kormányfője szerint

2023. augusztus 05. 19:14

Ódor Lajos a magyarországi politikai helyzetről osztotta meg véleményét.

2023. augusztus 05. 19:14

Ódor Lajos, Szlovákia ideiglenesen megbízott miniszterelnöke a Denník N beszélgetésén az Atmosféra fesztiválon többek között arról is beszélt, mit gondol a magyarországi politika helyzetéről – számolt be a Napunk című portál.

A miniszterelnök úgy véli, nem igaz, hogy nem állnak szóba Orbán Viktorral az uniós csúcstalálkozókon, ugyanakkor szerinte a magyar kormány nagyon egyedül van a nézetivel, vagy nagyon kevés támogatót talál hozzájuk. Éppen ezért az a meglátása, hogy Orbán „pozíciója nem túl kellemes”.

Szóba került Orbán Viktor egyik friss kijelentése is, amikor Szlovákiát elszakadt országrészként említette.

Ódor alapvetően ebben a kijelentésben sem talált kivetni valót, de szerinte most, hogy választási kampány van az országban, az emberek különösen érzékenyek minden ilyenre.

„Politikai nyilatkozatként tekintek erre, ami nem túl szerencsés számunkra, és a szlovákiai magyar kisebbségre nézve sem. Kinek áll érdekében, hogy a többségiek vagy más nemzetiségek ferde szemmel nézzenek ránk?” – tette fel a költői kérdést.

Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

 

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cikoria-2
2023. augusztus 07. 11:36
neked viszont igen addig a hat hétig amig miniszterelnök vagy
machet
2023. augusztus 07. 06:07
Mai világban kellemes pozíció?Azt tudja ez a "szakember" hogy vajon miért is melózik az az Orbán?
hunok99
2023. augusztus 06. 22:35
Szoval......milyen sulye van annak, amit ez a Soros berenc, csicska mond?! Ja es ez a valaki amugy nem magyar ember......
nempolitizalok-0
2023. augusztus 06. 13:13
Ódor nem magyar, csak a neve magyar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!