Ukrán miniszterelnök Donald Tusknak: Elfogadhatatlan a lengyel gazdák viselkedése!

2024. február 15. 18:54

Denisz Smihal felkérte lengyel kollégáját, hogy találjanak megoldást a gabonaproblémára.

2024. február 15. 18:54

Denisz Smihal ukrán miniszterelnök csütörtökön telefonon beszélt lengyel kollégájával, Donald Tuskkal a két ország határán kialakult helyzetről. Smihal közösségi oldalain arról tájékoztatott, hogy Tuskkal elsősorban azt az esetet vitatták meg, amikor „lengyel gazdák gabonát öntöttek ki lezárt ukrán teherautókból, amelyeknek Lengyelországon kellett volna áthaladniuk”.   

Felhívtam a figyelmet az útra kiszórt ukrán gabonával történt incidens elfogadhatatlanságára. A radikális retorika ebben az ügyben elfogadhatatlan” 

– hangsúlyozta a miniszterelnök.

Smihal felkérte lengyel kollégáját, hogy a két kormány közötti párbeszéd útján találjanak olyan megoldást, amely támogatja az ukrán gazdákat, egyszersmind nem károsítja a lengyel gazdákat. Azt mondta, hogy a határon zajló eseményekkel párhuzamosan nő az Oroszországból és más külső országokból az EU-ba irányuló import volumene, beleértve a gabonát is.

„Ukrajnának és Lengyelországnak össze kell fognia, hogy megakadályozza az orosz termékek európai piacra kerülését. Egységesnek kell lennünk a közös kihívásokkal és az Európa biztonságát veszélyeztető ellenségekkel szemben” – hangoztatta a miniszterelnök.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép:  Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
angeleye
2024. február 18. 11:43
erre nincsenek már szavak.....
johannluipigus
2024. február 15. 21:41
Kész röhej.
letsgobrandon-2
2024. február 15. 19:51
..most már kötelező lesz felvásárolni a monsano mocskát ? .. baszódjon meg muszkrajna
nyugalom
2024. február 15. 19:51
Miert nem vitték, viszik a szegény orszagokba, ahova eredetileg szantak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!