Kiderült, hogy mi történt az iráni elnöki helikopter lezuhanása előtti pillanatokban

2024. május 21. 19:02

A katasztrófa feltehetőleg a rossz időjárási viszonyok miatt történt.

2024. május 21. 19:02

Nyitókép: Morteza Nikoubazl / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az elnöki helikopter lezuhanása előtti pillanatokról számolt be a szerencsétlenségben elhunyt Ebrahim Raiszi iráni államfő kabinetfőnöke kedden az állami televíziónak adott interjújában.

Derült volt az idő, teljesen tiszta és világos” 

– ismertette Golam-Husszein Eszmaili, aki a három helikopterből álló géprajból a legutolsóban utazott Tabríz városába. Mint mondta, mintegy félórás repülési idő után felhőréteghez értek. A raj közepén repülő elnöki helikopter pilótája utasítást adott arra, hogy emelkedjenek magasabbra. Nem sokkal később annak a gépnek a pilótája, amelyen Eszmaili utazott, észrevette, hogy az elnöki gépnek nyoma veszett. 

Miért fordultunk vissza?” 

– tette fel a kérdést akkor Eszmaili. A segédpilóta azzal válaszolt akkor neki, hogy eltűnt az elnök helikoptere. A legénység akkor azt feltételezte, hogy kényszerleszállást hajtott végre. A két megmaradt helikopter perceken át körözött a térség felett, de aztán hirtelen megszakadt a rádiókapcsolat. A rossz látási viszonyok miatt a két helikopternek is le kellett szállnia nem sokkal később egy rézbánya mellett. Raiszi és a helikopter nyolc másik utasa – köztük Hoszein Amirabdollahián külügyminiszter – vasárnap délután vesztette életét Irán északnyugati részén a szerencsétlenségben. Raiszi vasárnap Kelet-Azerbajdzsán tartományba utazott, hogy ott Ilham Aliyev azeri elnökkel együtt felavassa a két ország által az Arasz folyón emelt harmadik duzzasztógátat. A katasztrófa feltehetőleg a rossz időjárási viszonyok miatt történt.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rockercicc
2024. május 21. 23:48
Minden úgy történt, ahogy történnie kellett. Pár gyilkos gecivel kevesebb.
Bell & Sebastian
2024. május 21. 23:21
Úgy tűnik, sosem fog kiderülni, valójában mi történt? Elég sokat húzta az időt a második vonal a helyezkedéssel és egy épkézláb verzió felállításával. Ennyit sikerült összehozni, de ezzel nem fognak irodalmi Nobelt nyerni.
Robert-N
2024. május 21. 22:23
Genusnextgen 2024. május 21. 20:54 A világ egy kicsit jobb hely lett, ráadásul orban haveri köre is szűkült. Nem kár a háborús bűnösért Buksikáim. ----- Buksipöcs "Putyin becsicskult" 2 hét rozsdás mosógéppel a böszme agyaddal körbeszarva az életlen gyalásót. :DDDDDDD
Firehorse
2024. május 21. 21:04
Mi a tököm az a “ segédpilóta”?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!