Veterán mesterlövész árulta el, mire van a legnagyobb szüksége az ukránoknak

2024. április 04. 19:11

A lőszerhiány miatt az ukrán katonák inkább visszavonulnak, ahelyett hogy felvennék a harcot az orosz erőkkel – mondta Jonathan Poquette.

2024. április 04. 19:11

Nyitókép: Wolfgang Schwan / ANADOLU / Anadolu via AFP

Elsősorban lőszerre, nem pedig harcjárművekre, különösen nem tankokra van szüksége most az ukrán haderőnek – árulta el egy Ukrajnában harcoló amerikai mesterlövész a Business Insidernek, amelyet a Portfolió szemlézett.

Jonathan Poquette, a jelenleg egészségügyi eltávon lévő, az ukrán idegenlégióban harcoló mesterlövész nem győzte hangsúlyozni a lőszerhiány súlyosságát az ukrán katonák között. Mint mondta, az is gyakran előfordul, hogy 

a hiány miatt az ukrán katonák inkább visszavonulnak, ahelyett hogy felvennék a harcot az orosz erőkkel. 

Poquette keményen bírálta a nyugati országokat, mivel úgy érzi, hogy az általuk nyújtott támogatás túl lassan és túl darabosan érkezik Ukrajnába. Szerinte ez hátráltatja az ukrán haderőt abban, hogy hosszú távú stratégiát építsen, miközben az oroszok felkészülnek a lassan érkező nyugati fegyverekkel szembeni védekezésre.

Poquette kifejti, hogy számára nem fontos, hogy milyen típusú járműveket adományoznak Nyugaton, hanem azt kéri, hogy inkább lőszert, aknavetőket, tüzérséget és más olyan felszerelést küldjenek, amelyek segítik az ukrán katonákat a harcban az oroszok ellen. 

Szerinte ezek a felszerelések sokkal többet érnek egy katonának, mint egy tank, és hangsúlyozza, hogy amikor ő távol volt, inkább odaadta az összes lőszerét a váltásnak, ahelyett hogy magával vinné. 

Ez az állásfoglalás arra a tényre hívja fel a figyelmet, hogy a hagyományos nehézfegyverek, mint a tankok, kevésbé lehetnek hatékonyak egy olyan konfliktusban, ahol a mozgékonyság és a taktikai alkalmazkodóképesség kulcsfontosságúak. Poquette szerint az ukrán katonáknak a jelenlegi helyzetben inkább olyan felszerelésekre van szükségük, amelyek segítségével hatékonyan tudnak ellenállni és visszavágni az orosz támadásoknak. 

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
camouflage
2024. április 05. 10:32
az ukránoknak nem lőszer, hanem tárgyalás kellene, amíg még van miről tárgyalni.....
ptrfarkas43
2024. április 05. 08:00
Nem kellene ellopni, eladni, és Németországban euromilliárdos kéglit vásárolni a szállítmányokból, akkor talán jutna a frontra is.
Kovács Ubul
2024. április 05. 06:59
"kevésbé lehetnek hatékonyak egy olyan konfliktusban, ahol a mozgékonyság és a taktikai alkalmazkodóképesség kulcsfontosságúak" - csak ez pont NEM olyan konfliktus. A musZkák rákényszerítették az alárendelt ellenfelükre a 2. véhás lövészárok-hadviselésüket, oszt most mindenki azt hiszi, hogy mindig így lesz. De nem lesz így.
Felhasználo74
2024. április 05. 03:04
Fa lécre ? Koporsókhoz? 😱
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!