„Ukrajna szintet lépett a csapásmérő képességében!” – állítja egy katonai elemzés

2024. április 03. 10:28

Az oroszok tagadják az állításokat.

2024. április 03. 10:28

Nyitókép: X

A Tatár Köztársaságban egy olajfinomító ellen nemrégiben elkövetett ukrán dróntámadás azt jelzi, hogy Ukrajna stratégiája megváltozott, és mélyen az orosz vonalak mögött lévő célpontokat támad – olvasható az Unian cikkében. Ezt a Háborús Tanulmányok Intézetének elemzői állították a Jelabuga városában lévő Taneko olajfinomító ellen április 2-án végrehajtott dróncsapást kommentálva. Felhívták a figyelmet arra is, hogy 

a támadás célpontja több mint 1200 kilométerre található az ukrán határtól.

A lap szerint az orosz olajfinomítókra mért összes ukrán dróncsapás az összes orosz olajfinomító létesítmény mintegy 14 százalékának leállítását eredményezte. Ugyanakkor maguk az oroszok azt állítják, hogy az elektronikus hadviselési eszközök hatástalanították a drónt, így az csak lezuhant és tüzet okozott. Ugyanakkor nem ismerik el, hogy a csapások jelentős károkat okoztak volna a dróngyárakban vagy finomítókban.

 

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nimril
2024. április 03. 20:25
Kuleba már "felszólította" a NATO-t az összes (!!!) Patriot-rendszer átadására! :D Mi a faszom lesz a következő? Az USA adja át az összes repülőgép-hordozóját, teljes nukleáris arzenálját, néhány tengeralattjárót meg csak úgy grátiszba csapjanak mellé? Nagyon el vannak ezek pofátlanodva, lassan elég lesz belőlük...
gebsi1
2024. április 03. 16:19
Szerintem egy kisrepülő volt és nem pedig drón. Azért én nem vagyok biztos abban, hogy ez ismételhető, amúgy meg a mocskos hohol horda ezzel nem fogja a háborút megnyerni csak még több pusztul belőlük mielőtt majd aztán kapitulálnak .
remi
2024. április 03. 15:30
"A Dali nevű konténerszállító és a Baltimore-i híd esetét már orosz szabotázsnak hiszik egyesek" Annak a hajónak hohol kapitánya vót, csak úgy mellékesen mondom.
hannibal2
2024. április 03. 13:24
Ja, mert nyilván rengeteg ilyen 80-100 ezer dolláros Cessnájuk lesz kamikadzévá alakításra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!