Messzire mentek az ukránok? Rakétahordozót támadtak meg a Balti-tengeren (VIDEÓ)

2024. április 09. 22:01

Az incidens Baltijszkban, a kalinyingrádi haditengerészeti bázison történt, közel a lengyel határhoz.

2024. április 09. 22:01

Nyitókép: Képernyőfotó

A Szerpuhov elleni az első támadás az orosz kézben lévő, Lengyelország és Litvánia között fekvő kalinyingrádi exklávéban. A romboló elleni támadásról az ukrán katonai hírszerzés tett közzé videót – számolt be a Bloomberg. A felvételen az látható, hogy lángok csapnak fel a hajó fedélzetén, kárt okozva a kommunikációs berendezésekben és a gépekben. 

Az incidens Baltijszkban, a kalinyingrádi haditengerészeti bázison történt, közel a lengyel határhoz. Bár van felvétel az esetről, sem az orosz hadsereg, sem a Kreml nem ismerte el az incidens tényét.

A Szerpuhov egy Buján-osztályú romboló, melyet az orosz haditengerészet számára a Zelenodolszki Tervezőiroda fejlesztett ki. Ezeket a hajókat elsősorban a part menti zónákban használják, hogy megvédjék Oroszország tengeri kikötőit. Ez az osztály az egyik legfejlettebb és legmodernebb az orosz flottában, és kisebb űrtartalmuknak köszönhetően alkalmazhatók az óceánok sekély részein és az orosz belvízi hajózási rendszerben is.

Míg az orosz erők újabb területeket hódítanak meg Ukrajnában, addig Kijev egyre gyakrabban támadja az orosz területen lévő katonai eszközöket és infrastruktúrát, beleértve a dróntámadásokat és robbantásokat, mint például a novemberi szibériai vasúti alagút robbantását.

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:47
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­­ö­­­g­­ö­­s­­­ ­­­l­á­­n­­­y­­o­­k­­ ­­­v­­á­r­­n­­­a­k­­­ ­r­á­­­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­­­𝗡
szabadabb
2024. április 11. 00:13
A lengyelek is komoly formában lehetnek ha ilyenhez hozzájárulnak....
kir2vik
2024. április 10. 12:53
Egyre durvábban provokálják Oroszországot, hátha elsül a keze és meglesz nekik az óhajtott világháború...
Obsitos Technikus
2024. április 10. 09:43
Dehogy mentek messzire. A lengyelek mentek álruhában túl közelre. Gleiwitz 2.0-át próbálnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!