Két éve nem volt ilyen: segítenének Oroszországnak a franciák, még Macron is nyilatkozott

2024. április 03. 21:51

„Technikai és miniszteri szintű” kapcsolatfelvételre kerül sor, nem pedig közvetlen tárgyalásokra Putyinnal – közölte egy francia lap.

2024. április 03. 21:51
null

Nyitókép: AFP, Johanna Geron / POOL

Sebastien Lecornu francia védelmi miniszter közölte orosz kollégájával, Szergej Sojguval, hogy Franciaország mindig is készen állt a terrorizmussal való szembenézésre, és készen áll a fokozott eszmecserére, amelynek célja a fenyegetés elleni minél hatékonyabb küzdelem – áll a francia védelmi minisztérium közleményében, melyet a France24 szemlézett.

Mint a lap tájákoztat: Vlagyimir Putyin orosz elnök elismerte, hogy radikális iszlamisták követték el a moszkvai koncerthelyszín elleni véres támadást, amelynek legalább 144 halálos áldozata volt, de azt sugallta, hogy Ukrajnával állnak kapcsolatban. Lecornu azt mondta, hogy 

Franciaországnak nincs olyan információja, amely alapján megállapítható lenne az Ukrajnához való kapcsolat, és felszólította Moszkvát, hogy „hagyjon fel a támadás mindenfajta instrumentalizálásával” 

– közölte a védelmi minisztérium.

„A miniszter emellett fenntartás nélkül elítélte az Oroszország által Ukrajnában indított agressziós háborút” – áll a közleményben.

Macron: „Technikai és miniszteri szintű” kapcsolatfelvételre kerül sor

Emmanuel Macron francia elnök márciusban azt mondta, hogy Párizs fokozott együttműködést ajánlott az orosz biztonsági szolgálatoknak hozzátéve, hogy 

technikai és miniszteri szintű” kapcsolatfelvételre kerül sor, nem pedig közvetlen tárgyalásokra Putyinnal.

A francia államfő 2022-ben telefonhívások sorozatában próbálta figyelmeztetni Putyint, hogy ne szállja meg Ukrajnát, és még az év elején Moszkvába utazott. Az invázió megkezdése után is fenntartotta a telefonos kapcsolatot Putyinnal, de a tárgyalások mára megszűntek, az elnökök közötti utolsó telefonbeszélgetés 2022 szeptemberében volt.

Emlékezetes: Macron az elmúlt hónapokban tovább szigorította Oroszországgal szembeni álláspontját, és nem zárta ki, hogy csapatokat vezényeljen ki Ukrajnába. Lecornu és Shoigu utoljára 2022 októberében folytatott telefonbeszélgetést.

 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:50
🍓 ️ ­­­A­ ­d­ö­­­g­­­ö­­­s­ ­­­l­­á­­n­y­­­o­­k­­­ ­­­v­­á­r­n­­­a­­­k­­ ­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­𝗨­𝗡
iurbanyi
2024. április 04. 10:40
Csávó lehet, hogy (1)nárcisztikus (2)pszichopata (szintén..??) --> manapság ez nagy divat lett...(( Ugyanis (1)mindenáron mutogatni akarja magát, mert szerelmes magába, és (2)az sem érdkli, ha x ezer franciát küld a biztos halálba, az atomkatasztrófáról nem is beszélve, amit testközelbe hozott...
muszlim1970
2024. április 04. 09:31
A kurva anyátokat!!!Moszkvában ti csináltátok a terrortámadást!Most meg eljátszátok mekkora fenyegetés alatt vagytok!Semmi nem lesz nálatok!Szélhámos terrorista gecik!
europész
2024. április 04. 04:41
Lucernas Sebestyen a kozelebe nem johet Sojgunak.A moszkvai terror cselekmeny kodositesen faradozik.Nem veletlen az amcsi kulugyes patkany latogatasa es utasitasa.Sarosak mindnyajan ebben a terror cselekmenyben.Rettegnek,hogy az oroszok valahogy meg is fenyt deritenek az egesz piszkoskodasukra.Az egesz ideges kapkodasuk azt a gyanut kelti,hogy valami kozuk azert van a dologhoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!