Fontos megállapításra jutottak az ukránok Magyarország ügyében

2024. április 05. 11:20

Az ukrán Elnöki Hivatal szerint jelentős előrelépés történt Magyarországgal a kétoldalú kapcsolatok javítása érdekében, a 11 pontból ötben már sikerült megállapodni.

2024. április 05. 11:20
null

Nyitókép: AFP/Ukrajna Elnöki Hivatala

Az ukrán Elnöki Hivatal megállapította, hogy előrelépés történt Magyarországgal a kétoldalú kapcsolatok javításáról folytatott párbeszédben – írja a Korrespondent.

A beszámoló szerint a magyar fél által javasolt 11 pontból ötben már sikerült megállapodni.

A nemzeti közösségeket érintő kérdésekben vannak elfogadott álláspontok, amelyeket a munkacsoportok dolgoztak ki és rögzítettek előzetesen, a projekt pedig folytatódik, és a lehető leghamarabb véglegesítik. Emellett a közös határon a logisztikai és szállítási lehetőségek bővítésében is jelentős előrelépés történt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábban úgy fogalmazott, az elmúlt hetekben újabb lépéseket tettek annak érdekében, hogy Magyarország és Ukrajna kapcsolatában újra beszélhessenek a kölcsönös bizalomról.

Ennek ellenére az egyik ukrán elemző súlyos váddal illette Magyarországot: azt a képtelenséget állította, hogy a kormány kész dezinformációkat terjeszteni Volodimir Zelenszkijről.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. április 08. 17:33
Május 21.-e után már nem lesz Z
Zolt
2024. április 06. 17:44
Lehet dezinformációkat terjeszt a kormány,hisz már 11 pontból 5 sikeres. Ezt ugy ertékeli a kormány ,hogy még a felét sem sikerült elérni. Ebből az vehető le ukrán részről evvel kis megyegxezéssel már túlszárnyalták bőven amit akartak,ezt nyeljük le. Nem partner képesek. Persze mögöttük ott vannak a szélsőballosok,buzikkal ,pedókkal a fővonalban Ebből az is levonható a pénz és a buzipedok kéz a kézben velejárója.
Mikimaúz
2024. április 05. 20:37
Szaros ukránok! Ameddig nem kerül vissza A Turul Munkács várára, addig lezárjuk a határt, és a Magyarországon tartózkodó ukránokat kitoloncoljuk, hadd vonyítsák a fronton: szláva ukrajna! Kevesebb ukrán, kevesebb gond.
Kotucso
2024. április 05. 20:21
Mikor megegyeznek a nyolcadik pontban,kb. akkor szűnik meg Ukrajna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!