Blinken egy francia fegyvergyárban kampányolt a fegyverküldés mellett

2024. április 04. 14:30

Az amerikai külügyminiszter szerint „elengedhetetlen”, hogy még több fegyvert küldjön a Nyugat az ukrán hadsereg számára.

2024. április 04. 14:30
Maráczi Tamás

Antony Blinken a Nexter francia fegyvergyártó cég versailles-i gyárában tett látogatást Sébastien Lecornu francia védelmi miniszter oldalán. Az amerikai külügyminiszter kijelentette, hogy 

alapvető fontosságú, hogy a Nyugat még több fegyvert szállítson Ukrajna számára.

Blinken és Lecornu arról tárgyaltak, hogy lövegekkel és lőszerrel látják el Ukrajnát. A francia miniszter múlt heti bejelentése szerint Franciaország, Dánia és Ukrajna megállapodott arról, hogy 2024-ben 78 Caesar lövegrendszert vásárolnak Ukrajnának, hatot már le is szállítottak számára.

A Nexter a háború előtt havonta két ilyen modern löveget gyártott, a kapacitásait növelve a terv most az, hogy havi 12 darabot állít elő. A francia állam decemberben 109 új generációs löveg legyártását rendelte meg a fegyvergyártó vállalattól 350 millió euró értékben, az első darabok 2026-ban gördülhetnek le a szerelősorról.

Ukrajna eddig 55 ilyen harci eszközt kapott nyugati szövetségeseitől, 

36-ot Franciaországtól, 19-et Dániától.

Ezt is ajánljuk a témában

A francia védelmi minisztérium adatai szerint az ukrajnai fronton hatszoros az orosz tüzérségi fölény, az ukrán hadsereg lőszerhiánnyal küzd, ezért tartalékol, az emberveszteségek 70 százalékát is a tüzérségi tűz okozza, így az ukrán haderő megerősítése nélkül a harcok orosz fölényt hoznak.
--

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:24
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­­­ö­­­g­­ö­s­­­ ­­l­­á­­­n­y­­o­k­­ ­­v­­­á­­­r­­n­a­­­k­ ­­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
irondome
2024. április 04. 17:55
Ami elengedhetetlen az az, hogy az ilyen háborús disznók mint te és a társaid Blinken, sürgősen takarítassatok el a közéletből!
lemez
2024. április 04. 15:13
Amerika bevette europát,vezetőink engedték ,gyarmatok vagyunk.Ezelött öt évvel nem gondoltam volna.
auditorium
2024. április 04. 14:59
Mussolini mondotta volt: "Fegyverkezzünk és induljatok ! "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!