Padlógázzal a világháborúba: Macron a német kancellárt győzködi

2024. március 16. 11:32

Újabb katonai felszereléseket és fegyvereket várnak a franciáktól és a németektől.

2024. március 16. 11:32

Nyitókép: HALIL SAGIRKAYA / ANADOLU / Anadolu via AFP

„Nem tudni, hogy Emmanuel Macron francia államfőnek sikerül-e meggyőznie Olaf Scholz német kancellárt, hogy nagy hatótávolságú Taurus rakétákkal lássa el Ukrajnát, de mindenesetre Németországnak és Franciaországnak olyan fegyvereket és felszereléseket kellene biztosítania, amelyek segítenének az Oroszország elleni háborúban” – fogalmazta meg véleményét Olekszandr Merezsko, az Ukrán Legfelsőbb Tanács külpolitikai bizottságának elnöke a LIGA.netnek.

Merezsko hozzátette,

van erre esély, és szeretnék hinni abban, hogy sikerülni fog neki”.

A politikus úgy vélte, ha a francia vezető kudarcot vall, „Németországnak Franciaországgal együtt olyan katonai és technikai segítséget és olyan fegyvereket kellene nyújtania, amelyek segítenék Ukrajnát abban, hogy 

hatékonyan megvédje magát és felszabadítsa a megszállt területeket”.

A lap emlékeztetett, hogy a német kancellár  a Weimari Háromszög keretében tartott találkozón jelentette be, hogy Ukrajna számára nagy hatótávolságú rakétatüzérségi koalíciót hoz létre. A találkozón részt vett Donald Tusk lengyel miniszterelnök és Emmanuel Macron francia elnök is.

Vészjósló kijelentések

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Emmanuel Macron francia államfő nemrég kijelentette, hogy „ha Oroszország megnyeri a háborút Ukrajna ellen, akkor Európa hitelessége nullára csökken”.

Franciaország csapatai Ukrajnában lesznek, én vagyok Franciaország elnöke és én döntök”

hangoztatta Macron.

Ezt is ajánljuk a témában

„Az ukrajnai háború egzisztenciális (kérdés) Európa és Franciaország számára” – mondta csütörtök este a köztársasági elnök a France2 francia köztelevíziónak és a TF1 francia kereskedelmi televíziónak adott élő interjúban, kiemelve, hogy ugyanakkor Franciaország „soha nem fog támadni, soha nem fogja átvenni a kezdeményezést”, mert „Franciaország a béke ereje”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 337 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:09
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­­ö­g­­­ö­­­s­ ­­­l­­á­­n­­­y­­­o­­­k­ ­­­v­­á­­­r­­­n­­­a­k­ ­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Ekerot
2024. március 16. 22:22
A beteg perverz anyád az egzisztenciális kérdés, te törpe, semmi közünk az egész játszmához...van-e összefüggés a francia és az ukrán törpe között?
august
2024. március 16. 19:52
Egy 2006-os amerikai sorozatot is érdemes lenne nekik elővenni, (ez még az érzékenyítések előtti időszakból való) aminek a címe Jericho, egy atomháború utáni időról szól, egy kisvárosi a világtól teljesen elszigetelődött közösségről, szó szerint élet-halál harcáról az életbenaradáséert. Tán az utolsó amerikai film, amit megnézten... Egyszerűen döbbenetes.
KBA98
2024. március 16. 19:45
Anno a franciák irtották a németeket, a németek a lengyeleket és most összeborulnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!