Oroszország elleni háborútól tart és kis Napóleonként emlegeti Macront az amerikai lap

2024. március 16. 17:42

Az American Conservative szerzője szerint Washingtonnak és Brüsszelnek arra kellene koncentrálnia, hogy békésen véget vessen a konfliktusnak.

2024. március 16. 17:42
President Macron Meets With Czech Republic Leaders Over Arms To Ukraine

Nyitókép: Gabriel Kuchta/AFP

Az American Conservative szerzője, Doug Bandow egy hosszú véleménycikkben elemezte a nyugati vezetők orosz-ukrán háborúhoz való hozzáállását, és reagált Emmanuel Macron utóbbi időben tett kijelentéseire is. A szerző szerint úgy tűnik, Franciaország háborút akar indítani Oroszország ellen. Bandow azt írja, a francia elnök Napóleonnak képzeli magát. Emlékeztetett, hogy Macron nemrég ragaszkodott ahhoz, hogy az európaiaknak nem szabad kizárniuk, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába. Valójában nemcsak azzal érvelt, hogy semmit sem szabad kizárni, hanem hozzátette:

Mindent megteszünk, amit csak tudunk, hogy megakadályozzuk, hogy Oroszország megnyerje ezt a háborút”.

Ezt is ajánljuk a témában

Hozzátette azonban, hogy a legfontosabb NATO-tagok, élükön Washingtonnal, elutasították javaslatát. Fölhívta a figyelmet arra is, hogy Macron támogatást kapott a katonai spektrum másik végén lévő szövetségesektől, köztük Csehországtól, Észtországtól és Litvániától. Például Észtország miniszterelnöke ragaszkodott ahhoz, hogy minden lehetséges eszközt be kell vetnie a Nyugatnak, hogy segítsen Ukrajnának legyőzni Putyint. A szerző kiemelte, hogy a legkisebb katonai képességgel rendelkező NATO-államok tűntek a legkészségesebbnek arra, hogy grandiózus terveket készítsenek más tagok hadseregeinek bevetésére. 

Ezt is ajánljuk a témában

Kiemelte azt is, hogy 

az Egyesült Államok és számos NATO-szövetséges már mélyen érintett a Moszkva elleni proxy háborúban. 

A szerző szerint rengeteg fegyvert biztosítani oroszok ezreinek megöléséhez elég provokatív dolog, ami adott esetben eszkalációhoz vezethet. Felhívta a figyelmet arra, hogy a múltban Washington és Moszkva is játszotta ezt a játékot, amiről Afganisztán és Vietnám jut az eszébe. 

Ezt is ajánljuk a témában

A szerző emlékeztetett rá, hogy már így is sok nem hivatalos külföldi harcol Ukrajna oldalán Oroszország ellen. Stephen Bryen, a Pentagon korábbi tisztviselője kifejtette: „Most az oroszok azt mondják, hogy az úgynevezett zsoldosok közül Ukrajnában valójában magasan képzett NATO-katonák vannak. Amikor ugyanis az oroszok nemrég elfoglalták Avdiivkát, ezeknek a zsoldosoknak a holttesteit találták meg, néhány amerikait és néhány lengyelét."

Ezt is ajánljuk a témában

Néhány héttel ezelőtt Oroszország azt állította, hogy francia katonákat ölt meg egy légicsapásban. Párizs dezinformációnak nevezte a jelentést, de állításukat széles körben elutasították, különösen most. Bryen hozzátette: „Az Ukrajnában harcoló NATO-személyzet halálának nagy részét eltussolják. Amikor egyáltalán felfedik őket, 

általában azt mondják, hogy önkéntes orvosi segítséget nyújtottak”.

A szerző szerint azonban vannak más szövetséges erők, akik sokkal nyíltabban fölvállalják, hogy ott vannak az ukrajnai fronton. Kiemelte, hogy Scholz német kancellár elárulta, hogy mind Franciaországnak, mind az Egyesült Királyságnak vannak Kijevbe szállított csapatai, amelyek segítenek a csúcstechnológiájú fegyverek használatában. 

Ezt is ajánljuk a témában

Emlékeztetett, hogy Scholz megjegyezte: „Amit a britek és a franciák tesznek a célellenőrzés és a célellenőrzés támogatása terén, azt Németországban nem lehet megtenni”. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az Egyesült Királyság elismerte az igazságot, és csak az információk kiszivárogtatása miatt kritizálta Scholzot, ugyanis London segített Ukrajnának az orosz hadihajók megsemmisítésében. A szerző felhívta a figyelmet arra is, hogy Michael Brenner nemzetközi ügyekért felelős szakértő korábban kifejtette, hogy az Egyesült Királyság speciális személyzete működteti a Storm Shadow rakétákat, amelyeket a Krím ellen és máshol alkalmaznak. Fölhívta a figyelmet arra is, hogy 

az MI-6 vezető szerepet vállalt a Kercsi-szorosi híd és más kritikus infrastruktúrák elleni támadások megtervezésében.

A szerző összegezve gondolatait leszögezte, hogy ha a szövetségesek nyíltan csatlakoznak a csatához, vagy lehetővé teszik a Moszkva és más nagyobb orosz városok elleni támadásokat, Moszkva viszonylagos nyugalma valószínűleg meg fog szűnni és komoly eszkalációs lejtőn fogunk elindulni. Kiemelte, hogy Putyin számára a vereség valóban nem opció és mivel az orosz hadsereg alacsonyabb küszöbértéket szab meg a nukleáris fegyverek használatára, a következmények mindenki számára szörnyűek lehetnek.

Ezt is ajánljuk a témában

 Szerinte az bőven elég, hogy 

a segélyek segítettek az ukrán népnek megőrizni függetlenségét Moszkva támadásával szemben. 

Macron mégis Oroszország legyőzéséről beszél, ami szerinte egy bolond dolog, amely valószínűleg egy szélesebb körű és pusztítóbb konfliktust eredményezne. Hozzátette: „Ehelyett Washingtonnak és Brüsszelnek arra kellene koncentrálnia, hogy békésen véget vessen a konfliktusnak”.

***

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­­­A­ ­­d­ö­­g­­­ö­­s­­­ ­­­l­­á­­n­y­o­k­ ­v­­­á­r­n­a­­­k­­ ­­­r­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
nemmondom
2024. március 18. 16:31
Napoleon nem küldött, hanem együtt ment a katonáival, Emmanuel.
nagycsaba
2024. március 17. 10:09 Szerkesztve
a nagy-Napoelón is belebukott a ruszkikba hát még a picike ,hogy bele fog. nem fog segíteni a számítógépes kamu videók meg az afganisztáni és az egyéb 20 éves fake videók meg a kilőtt ukrán tarokra utólag ráfested z betű. (a lélegeztető gépek is bontatlanul hevernek mint utólag kiderült ,hogy hát több milliárd értékben mint utólag kiderült,elég volt leadni az intenzív osztályon egy videót máris beszart a sok birka a covid előtt is létezett lélegeztetőg ép intenzív osztály) konkrétan a bűnözés ellen is tehetetlenek élhetetlen lett franciaország az illegális fegyvertelen bevándorlók elfoglalták és az a francia ki tud azt csak elmenekül 20 000 milliárdos menekült el mert mondták hogy nem érzik magukat biztonságban és ha miért behívja a bevándorlókat ezért más országban fektetik be a milliárdjaikat. ennyit macronról de az a sok buta aki megszavazta meg is érdemli úgy kell nekik. persze a valóságba be van szarva ruszkiktól csak látja ,hogy az e folyt.válasz
szabadabb
2024. március 17. 08:39 Szerkesztve
Macron a WC-n trónolhat csupán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!