Nagy port kavart Macron nemi erőszakkal kapcsolatos törvénymódosítási javaslata

2024. március 15. 11:04

Az Emberi Jogok Nemzeti Konzultatív Bizottságának elnöke szerint a szexuális erőszak elleni küzdelem a francia büntetőpolitika egyik legnagyobb kudarca.

2024. március 15. 11:04
Macron Hosts Ukraine Conference With European Leaders As War Enters 3rd Year

Nyitókép: Chesnot/Getty Images

Emmanuel Macron francia elnök szerdán úgy nyilatkozott, hogy támogatja a beleegyezés fogalmának a nemi erőszak büntetőjogi meghatározásába való beillesztését. Az Euractiv cikke szerint ez jelentős fordulat, mivel Franciaország februárban egy uniós irányelvben ellenezte az ötletet. Március 8-án, a nemzetközi nőnap alkalmából Macron találkozott a Choisir la cause des femmes feminista egyesület tagjaival, amelyet Gisèle Halimi, az abortuszhoz való hozzáférés franciaországi aktivistája alapított. Az egyesület elnökének, Violaine Lucasnak a nemi erőszak esetén a beleegyezés fogalmáról feltett kérdésére az államfő így válaszolt: 

Be fogom iktatni a francia törvényekbe. Teljes mértékben egyetértek azzal, hogy ezt be kell építeni a francia jogba, hogy a beleegyezést rögzíteni kell” 

– tette hozzá az AFP által hitelesített videón. Jelenleg Franciaországban nemi erőszaknak minősül az olyan szexuális aktus, amelyet fenyegetés, kényszerítés, meglepés és/vagy erőszak hatására követnek el valakivel szemben. Macron úgy akarja módosítani a francia törvényeket, hogy azokban kifejezetten szerepeljen a beleegyezés fogalma.

A szexuális erőszak elleni küzdelem a francia büntetőpolitika egyik legnagyobb kudarca. 

A büntetőjog módosítása lehetővé teszi a bírósági gyakorlat megváltoztatását, hogy jobban figyelembe vegyék az áldozatok szenvedéseit, és növeljék a nemi erőszakért hozott ítéletek számát” – mondta az Euractivnak az Emberi Jogok Nemzeti Konzultatív Bizottságának elnöke. Az elnök megjegyzései azonban nagy port kavartak, mivel teljes mértékben ellentmondanak a nők elleni erőszak elleni küzdelemről szóló európai irányelvvel kapcsolatos francia álláspontnak – olvasható a cikkben.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:09
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­ö­g­­­ö­­s­­ ­­­l­á­­­n­y­­o­­­k­­ ­­­v­­­á­­r­n­­a­k­ ­­­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
szarvas-2
2024. március 15. 14:30
És a két tanu a nyilatkozazrol? Anélkül semmis! :)
Turius
2024. március 15. 14:24
Szóval ha franciaországban vagyok, és a nejem letolja a gatyáját és szó nélkül beleül az ölembe, nemi erőszakot követtem el, mert ő nem adott "beleegyezést" mielőtt aktust kezdeményezett? Gratulálok a csigazabálóknak.
valerian-0
2024. március 15. 13:56
Eszement francia hazaáruló. Minden eszközzel irtaná ez is a franciákat. Rohadék globalista bérenc. Remélem a franciák felkoncolják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!