Ez is sikerült! Az EU 2 milliárd eurónyi forrást oldott fel hazánknak

2024. március 04. 08:12

Magyarország teljesítette az oktatási képzéssel és a nemek közötti egyenlőséggel kapcsolatos úgynevezett tematikus feltételeket – közölte az EU végrehajtó testületének szóvivője.

2024. március 04. 08:12

Magyarországnak sikerült felszabadítania mintegy 2 milliárd euró (2,2 milliárd dollár) európai uniós forrást, mivel Orbán Viktor miniszterelnök kormánya további előrelépést tett a kulcsfontosságú finanszírozás visszaszerzésében – írta meg a Bloomberg

Az Európai Bizottság felszabadította a legutóbbi részletet, miután Magyarország teljesítette az oktatási képzéssel és a nemek közötti egyenlőséggel kapcsolatos úgynevezett tematikus feltételeket

 – közölte Stefan de Keersmaecker, az EU végrehajtó testületének szóvivője pénteken telefonon.

Bár a pénzeszközök részei annak a több mint 30 milliárd eurónak, amelyet az EU több mint egy évvel ezelőtt visszatartott Magyarországtól, a Budapest által teljesített feltételek nem kapcsolódtak a jogállamisággal vagy a korrupcióval kapcsolatos aggályokhoz, amelyek a finanszírozás befagyasztásának fő mozgatórugói voltak.

Az EU decemberben 10,2 milliárd eurónyi forrást szabadított fel, miután Magyarország teljesítette a blokknak az igazságszolgáltatás függetlenségének megerősítésére vonatkozó követeléseit. A legutóbbi döntéssel az EU által Magyarországtól továbbra is visszatartott pénzösszeg mintegy 19 milliárd euróra csökkent – mondta de Keersmaecker. Ennek körülbelül a fele Covid-visszatérítési támogatás és hitel, a másik fele pedig úgynevezett kohéziós alap.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. március 04. 19:26
S AZÉRT ne feledjük, hogy DIBREVÉK, a DK, donáthanna, csehkatalin, UJHELYI döngették a mellüket, hogy MINDEN tőlük telhetőt megtesznek odakünn annak érdekében, hogy MAGYYARORSZÁG, a MAGYAR EMBEREK ne jussanak hozzá ama forrásokhoz!
gyaloggos
2024. március 04. 19:24
KEVÉS! MINDEN nekünk járó eurócentet ÁTUTALNI! NEHOGY már MEG IS köszönjük, hogy KÉNYÜKRE -kedvükre szórakoznak a MAGYARORSZÁGNAK járó forrásokkal!
survivor
2024. március 04. 12:18
A nemek egyenlőek ?? Es az IGENEK??
cutcopy
2024. március 04. 11:44
"Ennek körülbelül a fele Covid-visszatérítési támogatás" Amit négy éve hoztak létre és még a negyedét sem fizették ki, nem csak nekünk, az összes tagálamnak..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!