Biden beszéde szerint Európa nem érdekli az elnököt

2024. március 10. 06:15

A katonai erő kétszer olyan gyakran szerepelnek a beszédben mint a diplomácia.

2024. március 10. 06:15
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Facebook

Fotó: JIM WATSON / AFP

***

„Az elnök éves State of the Union beszédét az elemzések és az interpretációk szokásos özöne követte. Én úgy gondoltam, hogy egy hagyományos elemzés helyett, inkább feltöltöm a beszéd szövegét a MAXQDA tartalomelemző programomba, hogy egy kvantitatív képet tudjak összeállítani arról, hogy miről is szólt valójában az elnök beszéde. Betöltöttem, bekódoltam. Lássuk, hogy mit mond a szoftver.

Mi az ami per pillanat foglalkoztatja az elnököt es miről is beszélt valójában?

1. Elsősorban Amerikáról és az amerikaiakról. Egy teljes nagyságrendel minden más téma felett. 
2. Izrael fontosabb Biden számára mint Ukrajna. Még önmagában is 50%-kal fontosabb. Gázával, a Hamásszal, a palesztinokkal  egy kalap ala véve, kvázi négyszer olyan fontos.
3. Oroszország és Putyin jobban aggasztják Biden elnököt mint Kína. 
4. Irán, Észak-Korea éppen hogy említést kapnak.
5. Európa nem érdekli Biden elnököt, per pillanat még a palesztinok is fontosabbak számára Európánál. 
6. Donald Trump kétszer annyira aggasztja Biden elnököt mint Vladimir Putin. 
7. A hadsereg és a katonai erő majdnem kétszer olyan gyakran szerepelnek a beszédben mint a diplomácia.
8. A gazdaság fontossága valahol Trump és Putin Oroszországának a fontossága között helyezkedik el. Érdekes módon némiképp lemaradva az egészségügy mögött.
9. Amerika migrácios válsaga nem igazán foglalkoztatja az elnököt. A klíma, az energia és az abortusz kérdése annál inkább. 
10. Érdekes módon a válsag és a különböző szinonímái egyre másra visszatérnek a szövegben. A számadatok alapján a válság állapota egy a Kína méretével azonos változó az elnök gondolkodásában.

Ennyi. Mindenki vonja le a következtetéseket magának.  Ha lesz rá időm és úri kedvem, akkor talán lesz ebből egy cikk, amiben a frekvenciatáblázatokat és a többi számvarázst is publikálni fogom. Per pillanat, érjük be a kategóriák közötti arányokkal. A mennyiségek így is önmagukért beszélnek.”


 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2024. március 11. 09:28
Ez nem Biden beszéde, még csak nem is az adminisztrációé, hanem a Fehér Házi kreatívoké.
Tara Verde
2024. március 10. 17:19
Persze, hogy nem érdekli az EU, már a zsebében van.
Box Hill
2024. március 10. 16:13
Ahogy Biden főtisztviselője meg is mondta: Fuck the EU. (Nuland)
Bell & Sebastian
2024. március 10. 14:44
Azt találom érdekesnek, hogy Victory elnök urunk Triumph leendő elnök úrhoz a legkisebb lányával ment vizitálni. Hadd tanuljon a gyerek! A jelenség lényegében megerősített abbéli hitemben, hogy ez az ország családi vállalkozás, és az USA egy állatkert és Disneyland keveréke, ahová szórakozni viszik a tehetősebbek a csemetéiket. A világot nettó buggyantak irányítják, ami ránézésre is nyilvánvaló, ebben még megelőzzük a mesterséges intelligenciát. Mármint a villámgyors helyzetfelismerésben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!