Bejelentették az oroszok: megsemmisítették az ukránok Patriot légvédelmi rendszerét!

2024. március 13. 16:55

A közlemény szerint meghiúsítottak 14 ellentámadási kísérletet is.

2024. március 13. 16:55

A nyitókép illusztráció. Fotó: BERND VON JUTRCZENKA / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Megsemmisített az orosz hadsereg egy Harkiv megyébe telepített, lőállásban lévő Patriot légvédelmi rendszert – közölte szerdán az orosz védelmi tárca. A minisztérium szerint az orosz erők kedvezőbb állásokat foglaltak el a Donyeck környéki, az avgyijivkai és a dél-donyecki fontszakaszon, 

miközben meghiúsítottak 14 ellentámadási és egy határáttörési kísérletet. 

Az orosz hadijelentés szerint az ukrán fél 12 ellenrohammal próbálkozott Avgyijivka környékén. Az ukrán hadsereg a harci érintkezési vonalon közel 1140 katonát veszített, közülük a legtöbben, mintegy 460-an az Avgyijivka körzetében vívott összecsapásokban estek el vagy sebesültek meg súlyosan. Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 1 televíziónak és a RIA Novosztyi hírügynökségnek adott szerdai nagyinterjújában azt mondta, hogy keddre virradóra egy több mint 300 fős, külföldi „zsoldosokkal” megerősített csoportosulás tett kísérletet arra, hogy Ukrajnából betörjön az oroszországi Kurszk és Belgorod megye területére. 

Putyin szerint a fegyveresek mintegy 230 embert vesztettek, 

valamint a nyolc bevetett harckocsijuk közül hetet, továbbá mind a kilenc gyalogsági harcjárművüket. Ezek közül, mint mondta, hét amerikai gyártmányú Bradley volt. Az államfő úgy vélekedett, hogy a támadás fő célja a hétvégén esedékes elnökválasztás meghiúsítása, de legalábbis megzavarása lett volna.

(MTI)

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
remi
2024. március 13. 21:27
Erről a patriotról már reggel írtak a ruszki milbloggerek, de hozzátették: várják a videót. Azt meg valahogy nem láttam azóta se. Szóval nyugtával a napot. Mondjuk olyan videót tettek ma fel, amin egy iszkander kazettás fejjel lerendez 3 hohol helikopterből kettőt, a 3. az elrepült mert nem volt teljesen pontos a találat. Evvel együtt a front közelébe küldött hohol AD kábé kétharmada már oda van, közte 4 értékes és nem pótolható, radar.
Kovács Ubul
2024. március 13. 18:04
Háry János és Münchausen báró irigykedve figyelnek.
Takagi
2024. március 13. 17:56
Jól tették! Csak így tovább.
Hohokam
2024. március 13. 17:55
Az oroszok megbütykölték a mikróból kiszedett chipekkel hajtott gyalogsági ásóikat....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!