Az oroszokat nagyon érdekelné, német tisztek miért tárgyaltak a krími híd felrobbantásáról

2024. március 01. 20:01

A magyarázat megtagadása egyenlő a beismeréssel – jelentette ki pénteken Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

2024. március 01. 20:01

Moszkva magyarázatot követel a német hatóságoktól német tisztek beszélgetése kapcsán, akik a Krím félszigetet az orosz szárazfölddel összekötő Kercsi-híd felrobbantásáról tárgyaltak. A magyarázat megtagadása egyenlő a beismeréssel – jelentette ki pénteken Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Ezt is ajánljuk a témában

Előzőleg az RT orosz televízió főszerkesztője, Margarita Szimonján jelentette ki, hogy azon a napon, amikor Olaf Scholz német kancellár közölte, hogy a NATO nem vesz részt, és nem is fog részt venni az ukrajnai konfliktusban, magas rangú német tisztek azt vitatták meg, hogyan lehetne Taurus rakétákkal felrobbantani a krími hidat anélkül, hogy ennek következményei lennének a német hatóságokra – írta a TASZSZ orosz állami hírügynökség. 

Szimonján állítása szerint létezik ezt bizonyító hangfelvétel, amelynek átiratát később közzé is tette. Eszerint 

a tisztek azt vitatták meg, hogy hány Taurus rakéta elegendő a híd lerombolásához, 

továbbá a támadás részleteit tárgyalták. Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője újságírók előtt kijelentette, hogy a Kremlnek eddig nem áll a rendelkezésére információ a krími híd elleni támadás részleteiről folytatott beszélgetés tartalmáról. 

Vjacseszlav Vologyin, az orosz alsóház elnöke közölte, hogy a kérdésről meghallgatást tartanak a duma következő ülésén.

(MTI)

Nyitóképünk: Képernyőfotó/X (Twitter)

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2024. március 05. 07:21
>>>>>>>>>>>>>>>>lajajakab11<<<<<<<<<<<<<<<<<< Szabdmeg, találj már ki valami újabbat! Talán azt, hogy gondolkodni nem tudok, csak hülyeségeket írogatni és persze mindig ugyanazt. Esetleg eredj el elmeorvoshoz, hátha tud rajtad segíteni. Vannak még csodák, azt mondják.
lajajakab11
2024. március 03. 13:24
MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA ÖRÖKLAKÁSSAL! csak a FÉLkegyelműek válaszoljanak!!
nagycsaba
2024. március 03. 03:53 Szerkesztve
Érzik a vesztüket a buta németek. Egyszer már beszopták és mára 100x gyengébbek és ostobábbak mint anno. Napjainkban fegyvertelen migránsok is elfoglalták őket és élősködőknek rajtuk akkor mit akarnak a ruszkiktól?
szintetikus
2024. március 02. 22:04
A náci oroszokat a normális népek utálják. Így semmi különös nincs abban, hogy tervezhetnek ellenük. Végre vannak lépések a nácik ellen. A magyar hazaáruló csicskák meg egyenek pajort.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!